PlayStation 4 прескочи бариерата от 100 милиона продажби

От Sony периодично ъпдейтват статистиката с продажбите на PS4 и надали за някой е тайна, че e най-продаваната конзола от новото поколение, задминаваща с много конкурентите си. Но днес статистиката ескалира и е прескочила бариерата от 100 милиона продажби ! Това се случва точно 5 години и 7 месеца след лънча и бележи исторически момент – PlayStation 4 от днес е най-бързо продаваната конзола (за най-кратко време достигнала 100 милиона придадени бройки) за всички времена – прескача дори ерата на PS2 и Nintendo WII.

Една статистика публикувана от анализатора Daniel Ahmad :

 

 

 

От легендата става ясно, че е изпреварила продажбите на PS2 с два месеца, а тези на Wii с много … много повече. Ако нещо не се промени коренно, PS4 може да стане и най-продаваната конзола … за всички времена. Времето ще покаже.

В допълнение, друга доста интересна статистика – над 50% от продажбите на контент за PlayStation за последната година, са се случили в дигитален формат. Това е доста внушително и показателно, че все повече потребители си купуват игрите дигитално от PS Store.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. sss 01.08.2019 | Отговор

    Съвсем в реда на нещата, PS конзолите за мене са най добрите.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com