PlayStation 4 с готвена обратна съвместимост с PS1 и PS2 игри

Изглежда Sony подготвя въпросния емулатор от известно време, нещо повече, дори са факт първите PS2 игра, които могат да се играят на PS4 конзола. Както беше обявено (повече тук), лимитирания PS4 бъндъл, с играта Star Wars Battlefront, включва 3 класически PS2 игри в дигитален формат – Star Wars: Racer Revenge , Jedi Starfighter и Star Wars Bounty Hunter. След излизането на пакета, се оказа, че въпросните игри, вместо да са очакваните ремастеред издания, са съвсем стандартни PS2 такива, тръгващи на конзолата с един единствен PSN код – с други думи – емулатор.

Емулатора изглежда доста впечатляващ, използвайки процесорната мощ на PS4, изкарва доста повече от играта, и изглежда доста по изчистена, с доста по добра резолюция и вървяща в 60 кадъра в секунда. Два видео клипа от DigitalFoundry, сравняващо Jedi Starfighter и Star Wars Bounty Hunter пусната с емулатора, и  същите вървяща на PS2 :

 

 

Освен въпросните игри,  от Sony готвят новата функция да бъде глобална, информацията идва от официално писмо на компанията до онлайн изданието Wired, цитат :

[su_quote cite=“официален представител на Sony“]Ние работим над вграждането на технология за PS2 емулация, за да въведем PS2 игри в сегашното поколение. На този етап, нямаме нищо друго да добавим.[/su_quote]

За съжаление все още няма яснота, дали въпросния емулатор ще може да се ползва за пускане на игри от дискове, или това е поредния начин да ни накарат, да си купим игра от Stor-a, която вече притежаваме.

Written by: gataka

3 Comments Added

Join Discussion
  1. Ivo 23.11.2015 | Отговор

    Дано да стане, че ми се играе Crash Bandicoot 😀

  2. Mitko2848 22.11.2015 | Отговор

    Трудна работа ще е това с емулацията -както Георги каза по -скоро ще се плаща за нещо което вече имаш (другите фирми освен Сони няма да са съгласни да се играят техните игри за ps2 без пари) Та по -скоро ще трябва да се купуват игрите за ps 2 от стора 🙂

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com