NoThx & Gataka играят на PlayStation VR – Resident Evil 7 и Until Dawn: Rush of Blood

Имахме достъп до PlayStation VR, използвахме го на снощния стрим и нашето малко приключение е записано на видео. Въздържах се да си купя свое собствено, защото всеки, който следи блога, знае, че имах еквивалентните PC устройства Oculus Rift DK2 и в последствие Oculus Rift CV1 и от тези машинки ми ставаше лошо, трябват ми около 10 минути, за да ми прилошее зверски. След снощния тест, мога да потвърдя, че с PS VR ефекта е същия.

 

Устройството ни е предоставено от тази facebook страничка, от която всеки би могъл да го наеме  : facebook.com/playstationvrpodnaem

 

Играхме Until Dawn: Rush of Blood и Resident Evil 7 и мога да споделя някой впечатления. Първо, преживяването си заслужава, виртуалната реалност е доста ефектна, усещането няма общо с обикновения гейминг. За съжаление има нужда или нещата да станат малко по оптимизирани, или да станат безжични, за да сетъпнем всичко разпънахме следните кабели :

 

 • HDMI и USB от PS VR към управляващия бокс
 • HDMI и USB  от управляващия бокс към PS4
 • захранващ адаптер от управляващия бокс към електрическата
 • HDMI кабел от бокса към телевизора
 • PS камера към PS4
 • два USB кабела за зареждане на Move контролерите към PS4

 

Кабели на килограм …

 

Основния минус е ниската резолюция и намалено качество в графично отношение. Трябва да си го представим така – устройството изисква два отделни видео потока, един за лявото око, и един за дясното. Демек конзолата изчислява и показва играта два пъти. Това има своите ограничения, PS4 не е достатъчно мощен и споменатото се случва, като се жертва много от графиката. PS4 Pro би компенсирала доста, но за сега малко игри са получили тази оптимизация, като двете, които играхме, я нямат.

 

 

Да оставя това на страна, ние се забавлявахме и може да го видите в следващите два клипа :

 

NoThx & Gataka playing Resident Evil 7 (PSVR) :

 

 

oThx & Gataka playing Until Dawn: Rush of Blood (PSVR)

 

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
 1. a4&k0 06.03.2017 | Отговор

  кои VR игри имат оптимизация за PS4 Pro? заради графиката се отказах да купя Driveclub VR 🙁 иначе гледах в YouTube 360 video с хубаво качество..

 2. Spewn1 06.03.2017 | Отговор

  Продължавайте все така. Лайкчета от мен 🙂

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com