NES и GameBOY емулатор стартиран на PS4 конзола – Blu-Ray Java Homebrew

Вчера се появи видео, разпространено от програмиста aries2k, показващо стартиран на NES и GameBoy емулатори на PS4 конзола. Приложенията са направени на базата на вградената Java ME в блурей плеъра и използва код, който се ползва в менютата на блурей филмите и бонус контента им – като мини игри, албуми с кадри, управление на глави и други.

Тези homebrew, както и всяко друго от този тип, не използват операционната система на конзолата, а само фирмуера на блурей плеъра, за конзолата работи точно, както би работил един блурей филм . За съжаление тези мини приложения са неспособни да доведат до нещо по голямо, като хакване на конзолата например.  Но със сигурност биха били интересни и забавни за някой от собствениците на PS4.

Цитат от автора :

[su_quote cite=“aries2k“]Обратно в дните на PS3, аз не можех дори да накарам SDK да компилира правилно код в него, ще трябва да оставя истинското кодиране за вас девелопъри, но аз съм повече от щастлив да тествам всичко за всеки.

ОК, аз не можах да намеря моята камера, затова използвах PS Vita за направата на видеото. Това е NES BD-J емулатор : BD J NES наPS4

Аз просто използвах ISO-то от този линк от сайта PS3 NEws, който GR предостави. Аз използвах WinISO и добавих ROM-ове, и след това просто го записах със софтуер за запис на блурей. Ето го и  Gameboy BR-J emu: BD J GB на the PS4

[/su_quote]

 

Емулатора за сега няма звук, но се очаква да се заработи над него и скоро време да има по нов добре работещ вариант.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com