League of Legends идва за … конзоли и мобилни устройства

League of Legends, най-популярното MOBA заглавие, идва за конзоли и в допълнение – за мобилни устройства. Една стъпка, която не съм си и представял, че е възможна. Новата игра е отделена от PC версията, създателите подчертават, че не е порт, а ребилдната от нулата, с дълбока оптимизация и нововъведения, отиващи на управлението и чара на новите платформи. Озаглавена е League of Legends: Wild Rift и освен споменатото, ще предлага коренни промени в геймплея, пряко влияещи на дължината на мачовете, с основната цел, да получим по кратки такива с рамки от 15 до 25 минути.

 

Новината беше обявена вчера, по време на евент/евенти по случай кръгла десет годишнина. Официален анонс :

 

 

И официално обявяващо трейлърче :

 

В графично отношение изглежда точно както познатата до болка PC версия, но може да видим по опростеното управление и изчистен HUD – изчистен екран, с доста по малко елементи, картата има различно разположение и изглежда, може да бъде скривана. 

 

Амбициите не стигат до тук и по всичко личи, че Riot не са скучали и искат да разширят границите на франчайза до невиждани размери. Паралелно с горното беше обявен спиноф и игра с карти Legends of Runeterra, официално геймплей трейлърче :

 

 

Готвят се още три проекта :

  • Project A – тактически шутер за PC
  • Project L – файтърска игра, подобно на Mortal Kombat, Tekken и други, но мотивирана от света на League of Legends и разбира се с ростър от познатите герои.
  • Project F – този проект е в твърде ранен стадий , но предположенията са за Open World RPG. 

 

В допълнение популярния „Auto Chess“ Teamfight Tactics ще получи респективна мобилна версия.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
  1. Много се надявам за PS да подържа клавятура и мишка. Защото на мен лично адци ми е трудно да играя „Smite“ с контролер

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : office@consoles.bg