Завръщането на Commander Keen или как се съсипва франчайз

Ах колко тъжно. Снощи от сцената на E3 пресконференцията си Batehsda и ZeniMax Online обявиха завръщането на класиката от 90-те години – Commander Keen. Въпросното е емблематично за едно отдавна изминало време, игра поставила отпечатък в индустрията, както и носталгичен спомен в онези олдскул геймъри израснали през 90-те години. Аз смело мога да се броя за един от тях и видяното на сцената не ми хареса.

 

Едно трейлърче, за да придобиете представа :

 

 

Концепцията прозира – проект, платформър за iOS и Android, с ясната цел да бъде поредното евтино (за разработване) заглавие, пропито с микротранзакции, гонещо лесна и бърза печалба. Припознаване на името е с едничката цел, въпросното чисто и просто да бъде обвързано с познат и обичан франчайз, и така да привлече вече готова аудитория. 

Аз пускам една сълза, макар поредицата да е на 30 години и да тъне в забрава, заслужаваше един сериозен подход, направен с внимание и основата му да се крепи на разбиране и целенасоченост за добър продукт. Показаното във това видео, дори не загатва за казаното.

 

Аз пускам една сълза и си оставам с надеждата, че някой ден емблематичната поредица ще получи едно модерно продължение, към което е подходено с респект.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
  1. Botev 10.06.2019 | Отговор

    Нищо не е забравено 0.90 евро цента в стийм 1-вата серия 😉

    В GOG ги има всичките с перфектен емулатор 😉

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com