Видео туториал за инсталиране на PKG файлове на PS4 конзола от Farzam

Една стъпка напред към хакването на PS4. Преди няколко дни, хакер с инициали F41243 M3n (познат още, като Farzam) обяви, че е открил метод за инсталиране на PKG файлове на PS4 конзола : Нови слухове за хакването на PS4. Слуха и информацията към него се предполагаше, че са фейк и както всяка друга подобна новина ще избледнее с времето си и никога няма да видим доказателства за това.

За щастие, противно на очакванията, този метод се оказа реалност и още повече – хакера разпространи видео туториал, показващ изпълнението на инсталацията :

 

 

Всичко е обяснено в субтитрите към видеото, в действителност метода е доста лесен и е много изненадващо, че такъв елементарен на пръв поглед трик би могъл да работи на толкова добре защитена затворена система, като PS4. В общи линии в реално време се подменя линка за теглене от PSN с предварително изтеглена игра на персоналния компютър, и конзолата без да подозира сваля пиратската игра, вместо тази от PSN. За съжаление инсталирането на PKG файловете не е достатъчно, нужно е те да бъдат кракнати или допълнително обработени , за да могат да се стартират и да работят. Но със сигурност е един добър старт.

.

Превод на целия текст от видеото, цитат от автора :

.

[su_quote cite=“Farzam“]Как да инсталираме „Package“ файлове ма PS4 система от F41243

Не забравяйте да включите субтитрите във видеото

Хей момчета,

Аз ще ви показа, как да инсталирате PS4 игри на вашата конзола за първи път.

Интересната част, в случая, е че няма нужда да се работи с фирмуера!

Първо на първо ни трябват компютър и PS4 конзола. И двете, компютъра и конзолата, трябва да бъдат свързани към същата мрежа чрез рутер.

трябва да откриете вашия IP адрес и да го запишете, може да го намерите в „network and sharing center“ на вашият компютър.

След това във вашия PS4 влезте в Settings, след това в Network и се уверете, че сте маркирали „Connect to internet”

Във “Set up internet connection” ние трябва да създадем „new connection“ базирана на Proxy.

Натиснете по него, изберете „Lan“ и след това „custom”.  Сложете всички полета на “auto” или  “do not use”

Във полето „proxy“  изберете  “use” и въведете IP-то от персоналния компютър. Въведете 8080 във “port” и натиснете Next. И след това натиснете “Test internet connection” и го изчакайте. Ние се нуждаем само от IP адреса да покаже, че е успешен. Не ни интересува дали има интернет връзка. Затворете страницата, след като сте готови.

След това се върнете на компютъра си.

Ние ще променим линка за теглене и ще сложим нов линк там. Това е бъга! в този случай, ние имаме нужда да инсталираме „web debugger“ софтуер, за да виждаме всички изпратени и получени пакетни файлове,.

Ние можем да ползваме различни програми за да го направим, тук аз ползвах една лесна такава, казваща се “PSX Download helper”, която вие може да изтеглите от линка, който съм предоставил с описанието.

И така, инсталирайте и отворете програмата, изберете вашия IP адрес и въведете 8080 за порт.

Натиснете зеления бутон за да стартирате програмата и да получите пакетите.

Дръжте компютъра отворен в този мод и се върнете на PS4 конзолата. Сега вашия PS4 ще бъде свързан с интернет. За да сте сигурни във връзката натиснете „Test internet connection“ от “setting”. Трябва да покаже успешна връзка, ако не, най-вероятно сте направили грешка, може да използвате  “view network status“ от “Network” за да проверите  статуса.

След това отидете на „Playstation store” от главното меню и изберете безплатна или демо игра от “free to play” секцията. Уверете се, че сте избрали игра с максимален размер, нещо като “DC Universe”, което е почти 23GB. В този случай вие ще може да смените линка с нова игра, която ще е с по малък размер от 4 .9 GB, заради размера на BlackLight Game.

Изберете вашата игра и кликнете на теглене. От  “notification” отидете на “download” и се уверете , че се сваля. Ако има ъпдейт файл  просто го премахнете и играта ще продължи да се тегли.

Върнете се обратно в главното меню и след това в setting ,след това network и изберете disconnect the internet и се върнете в менюто.

Сега се върнете в  Setting /Network и сложете Network Connection на „off“,  върнете се обратно на вашия компютър, трябвада виждате линка за теглене. Селектирайте линка за теглене, уверете се, че това не е линка за ъпдейта. След това от средното поле кликнете на китайския броузър бутон за да разгледате във вашия компютър и да изберете игра, която вече сте изтеглили. Не забравяйте да изтеглите игрите си в PSN пакети, преди да започнете туториала.

Сега върнете се на конзолата и от “setting“ изберете “network“ и включете интернета. И от notification изберете downloads. Ще видите,че конзолата тегли вашата игра, вместо безплатната такава. Също така размера на играта се е променил.

Сега изчакайте тегленето да завърши. След като се изтегли и инсталира ще изпише „Cannot install”, но го игнорирайте, играта е вече инсталирана. Може да видите играта в менюто.

Това е!

Надявам се, че ще се насладите на този специален начин за инсталиране на игри.

Аз искам да го нарека PS4all. Но моля ви купувайте си игрите.

Благодаря на всички, че гледахте видеото и ние чакаме другите хора да кракнат PS4 игрите за да можем да ги играем всички заедно!

Благодаря ви

PSXDownloadHelper линк за теглене : : psxdownloadhelper.codeplex.com

[/su_quote]

Written by: gataka

5 Comments Added

Join Discussion
  1. fhjfjfkg 19.03.2015 | Отговор

    е….ти хакерите , занимават се с глупости , а наса напредва ,щe ни избие вси4ки заедно с заспалите хакери ..

  2. Добър метод но за съжаление ще носи последователно бан.Сигурен съм че сони ще пуснат ъпдейт и ще спрат кранчето.До тогава ще оптимизират PSN така че да проверява игрите.Ще се изисква проверка на наличните заглавия в конзолата при всяко логване.Ще бъде елементарно от страна на сони да засекат НЕзакупеното заглавие и да баннат конзолата,което то своя страна ще значи край хака.няма PSN няма подмяна на линк ,няма хак.Би било чудесно ако успея да го оптимизират така че да става поне да се играе офлайн.По така представения начин за подкарване на копия се изискава връзка с PSN.Дано нещата да се развият в наша полза.

  3. Stilqn 28.09.2014 | Отговор

    Супер,това е добро начало.Дано така да продължат и за напред

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com