Слухове за 4K рвидео на Xbox ONE и PS4

Сигурен съм, че заглавието изненадва някой хора и ще си кажа, че Xbox ONE и PS4 поддържат тази резолюция. Да, ама НЕ.

 

Макар обявено още преди официалнот излизане на двете конзоли, Ultra HD резолюцията не се поддържа под никаква форма, поне не още. Много от обещаните функции идват по етапно със софтуерни ъпдейти. Същото се случи с 3D блурей филмите, музикалния плеър и други функции, които не бяха поддържани повече от година и дойдоха под формата на официален ъпдейт.

 

Новината идва от директора на Netflix – John Hunt, който обяви, че Sony са обещали ново, по лесно за ползване, Netflix приложение, което да поддържа 4K резолюция и евентуално HDR видео.

 

За голямо съжаление на феновете, които очакват 4K гейминг, това изглежда е невъзможно, хардуера и на двете конзоли не е достатачно мощен. И двете конзоли поддържат HDMI 1.4, коет ограничава Ultra HD гейминга, ако такъв някога се появи, на максимум 30 кадъра в секунда. Едиснтвеното, което остава, и за което може да се надявяме, е Ultra HD видео плеър.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com