След 13 години забрана PlayStation и Xbox ще се продават в Китай

В края на миналата година Китайското правителство частично премахна 13 годишната забрана за телевизионни игри, бан заради който Китай на практика пропусна изцяло ерата на PS3 и Xbox 360. И разбира се, нещата следвайки своя естествен път, Sony и Microsoft вече имат готови планове за навлизане на пазара.

По всичко личи, че Xbox ONE ще бъде първата излязла игрова конзола за китайския пазар, като датата за излизане вече е обявена – Септември 2014 година. От Sony все още не са представили официална дата.

 

Цялата индустрия ще бъде под строг правителствен контрол , което включва и цензора и всичко трябва да бъде съобразено с китайската култура, като говорим най-вече за контента на игрите. В общи линии, това означава че сюжета на самите игри може да бъде променян, като от него да се изключват сегменти от историята, сцени, персонажи, декори и други, за да не са в разрез с китайските обичаи. Също е много вероятно цял Китай да е изолиран на собствен онлайн сървър без достъп до други хора от други държави в PSN и Xbox Live.

 

И двете компании ще си партнират с Китайски партньори. Sony ще работи с компания с име Shangai Oriental Pearl Culture (OPCD), от съюза им трябва да бъдат формирани две дъщерни компании – едната отговаряща за разпространение на игрите, втората за изграждането  и поддържането на игрови сървъри.

 

От своя страна Microsoft ще си партнира с компанията BesTV, необходимостта от това партньорство е BesTV да може да съблюдава и одобрява политиката на Microsoft, да бъде в критериите и изискванията на Китайското правителство.

 

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com