Предстоящ нов ъпдейт за PS4 V 2.0 – добавя Share Play, персонализирани теми, YouTube приложение и още

Предстои да излезе най-големия за тази година ъпдейт за PS4, версия 2.0. В него има много нововъведения, като дългоочакваната опция Share Play, USB музикален плеър (време беше), пълна съвместимост с YouTube със собствено приложение, персонализирани теми, приложение за управление на иконите на игрите и програмите.

Share Play – опцията беше обявена заедно със PS4, още преди официално конзолата да излезе. В общи линии представлява, както много хора я наричат, „виртуален треньор“. Позволява на даден потребител от разстояние да се свърже с конзолата на друг потребител и да поеме контрола над нея, може да се ползва в случай, че някой играч има затруднения в минаването на ниво, пъзел или друго препятствие в играта и по този начин може да му се помогне директно. Другата може би по приятна възможност, да се ползва опцията , е втори играч от разстояние да се включи в мултиплеър на разделен екран. За целта играча от разстояние не е длъжен да е закупил играта.

Теми и опции : Друга много полезна опция е добавянато на „Library“, в която потребителя може да види всички закупени игри и програми, с много опции за сортиране и филтриране. На основния екран ще останат най-много 15 от най-ползваните игри и приложения, всичко друго може да бъде намерено в опцията „Library“. Новия ъпдейт ще добави също нови теми и цветове, за което бих казал, че е крайно време. Повече от година основното меню на PS4 е еднотипно с един и същи цвят. Ще бъде добавена и тема, подобна на менюто на PS3 конзолите, очаква се в маркета да се появи нов раздел с опции за закупуване на теми.

original

Музикален плеър : не е за вярване, че конзола от ранга на PS4 до сега нямаше опция за стартиране на музикални файлове от флашка. Това ще се промени с новия ъпдейт, форматите, които ще могат да се стартират, са MP3, MP4, M4A, и 3GP. За съжаление няма да има опция за прехвърляне на файловете на вътрешния хард и ще могат да се пускат само и единствено от външно USB устройство.

YouTube – ще бъде добавено самостоятелно приложение, с което освен да се гледат клипове, ще може лесно и бързо да се ъплоадват клипове заснети по време на игра.

Не е посочена официална дата на пускане на ъпдейта, но вероятно ще е преди края на годината.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com