Ползване на 3.5 инчов хард с капацитет до 8TB на PS4 конзола

Този метод е с чисто експериментална цел и е вдъхновено от моето любопитство. Всеки, който си купува дигитални игри, знае колко бързо утеснява 500GB хард, но дори да бъде сменен 2.5 инчовите хардове (харда, който PS4 ползва) си имат лимит, и в момента най-големия на пазара е 2TB. Сега може да е достатъчен, но след няколко месеца, или няколко години, просто отново няма да стига. Е разбира се, всеки може да прецени, кои игри да остави и кои да изтрие. Но за тези, които искат всички и по всяко време , ето един работещ метод, за използване на компютърен хард с капацитет до 8TB.

 

За целта нужни :

  • PS4 конзола
  • 3.5 инчов хард диск
  • външна кутия със eSata изход
  • кабел sata към eSata
  • флашка

 

В общи линии процедурата е доста лесна : Оригиналния хард диск трябва да се извади от конзолата. Новия 3.5 инча  хард диск да се постави във външната кутия, а кабела да се постави в посока – eSata към кутията, Sata във самата конзола, в буксата за стария хард диск. Пускайки конзолата ще е нужна преинсталация на фирмуера, който трябва да се приготви предварително на флашка.

 

Аз използвах 3.5 инча WD Red харддиск 3TB и с метода заработи безупречно и успях да сваля всичките 30 или повече дигитални игри, ето метода в снимки :

 

 

Метода има своите недостатъци. Капака на хард диска трябва да остане отворен, изтегления кабел пречи, той да застане на място. Втория недостатък е захранването на харда. Харда е енергонезависим от конзолата, неговото спиране става с отделен бутон и също пускането на конзолата не стартира харда и той трябва да се включи отделно. С други думи – пускането на конзолата, от удобно разстояние с джойстика, вече не е възможно.

 

Като оставим това на страна, метода е идеален за увеличаване на свободното място до абсолютния максимум. Метода би работил на всяка една друга конзола, или техника – PS3, Xbox 360, Xbox ONE или всичко друго, работещо със SATA хард диск.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com