Малко статистика за продажбите на PS4, Xbox ONE и Nintedo WII U

Sony и Microsoft обявиха официалната си статистика за продажбите им до април месец. Статистиката е за период от приблизително 5 месеца

Xbox ONE е продаден на дистрибуторите по цял свят в 5 милиона броя, бройката е за конзолите продадени на магазините, реалната бройка, за продадени конзоли на краен клиент, вероятно е доста по ниска. PS4 е продаден в 7 милиона броя,и  това е бройка продадена на крайния потребител/геймър. PlayStation 4 със сигурност доминира.

Nintendo WII U е със най-ниски продажби, копията, които са изпратени на дистрибуторите (не на краен клиент) са 5.8 милиона, което със сигурност е повече от тези на Xbox ONE, но е за период от 15 месеца.

Ето още малко статистики :

От Sony са отчели продажбата на 20.5 милиона продадени игри, включващо дигитално и физическо копие. Пада се средно по 3 игри на конзола.

Март месец 2014 година е най-силния месец на Microsoft, за което помага най-вече излизането на играта Titanfall. За Xbox ONE през този месец са продадени 1.4 милиона копия на игри, за Xbox 360 2.7 милиона. Общия им брой е 4.1 милиона копия, което според Microsoft се равнява на 49% от пазарния дял на игри (включващ PC,PS3,PS4 и други) за месеца.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com