Лошия рейтинг на Xbox ONE и как другите компании му се присмиват

За съжаление негативния ефект на ограниченията на Xbox ONE не са спрели. Както много хора знаят, още при обявяването на Xbox ONE беше обявено, че конзолата няма да работи без интернет връзка и една игра, сложена в една конзола, повече няма да може да се ползва на друга. Естествено Microsoft се принудиха да се откажат от тези рестрикции, поради огромния негативен отзвук по цял свят.

 

Сега Microsoft се пържи на бавен огън отново заради подобно ограничение – в стремежа си всеки потребител да ползва (и заплаща за) Xbox Live от Mirosoft са свързали всички онлайн функции с платената услуга – ако искате да гледате клипове в Youtube или дори да ползвате NetFlix (за който вече сте заплатили) трябва да си заплатите за Xbox Live .

 

От Amazone нанесоха удар под пояса на Microsoft с кампанията си промотираща новия им продукт „Amazon Fire TV“, на изложение Amazone показаха цитат, от потребителско ревю, което гласи :

 

[su_quote]Не може да ползвате своя Neflix акаунт, без да платите 60 долара на година за Xbox Live. Не съм абсолютно сигурен, кой ще плаща 60 долара на година, за услуга, за която вече е заплатил …[/su_quote]

BkOcG1rCcAAF6tU

 

Знае се, че  от Amazone подготвят своя игрова конзола на базата на Android и вероятно това е техния начин да влязат в играта, възползвайки се от лошия рейтинг на Xbox ONE.

 

Първи от безумното налагане на Xbox Live се възползваха от Sony, със следната реклама :

ps4-dig-at-xbox-one

Също така от Sony използваха обявените през 2013 ограничения на Xbox ONE в своята рекламна кампания, ето стар клип пародиращ ограничението за предоставяне на използвана игра на друг човек :

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Тони 06.04.2014 | Отговор

    Абсолютни ненаситници. Жалка картинка.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com