Клавиатура и мишка на PlayStation 4

Сигурен съм, че е  мечта на повечето геймъри да играят с клавиатура и мишка на новото поколение конзоли. Изобщо не е изненадващо, че на някой му е хрумнал и е осъществил въпросното деяние.

 

Има два проекта, които с голям успех са портнал клавиатура и мишка на PS4 конзола.

 

Първия проект е на човек на име Frank Zhao. Девелопъра е създал микроконтролер, който прихваща командата от клавиатурата и мишката и ги предава към конзолата, като информация идваща от самия джойстик. Всичко е докоментирано и обяснено в неговия сайт eleccelerator.com.

 

Видео клип показващ Battlefield 4 на PS4 управляван с клавиатура и мишка :

 

Как работи (цитат от автора) :

[su_quote]Аз проектирах верига включваща микроконтролер и USB хъб. Мишката и клавиатурата се поставят в USB хъба и тогава микроконтролера взима информацията от клавиатурата и мишката и я препраща във формат, използван от PlayStation 4.Предава информацията, като че вместо от мишката сигнала идва от десния аналог, a  бутоните на клавиатурата – от бутоните на джойстика (WASD бутоните отговарят на левия аналогов стик ).[/su_quote]

 

Втория проект се нарича Carbon Project и е DIY – „do it yourself“, системата е същата , ползва се микроконтролер за да преобразува информацията от клавиатурата и мишката, като такава която би предавал оригиналния джойстик.

Официален сайт на проекта : softfactory.com.br/index.php/blog/entry/carbon-project-hardware-stuff

 

Видео показващо в действие системата :

 

Видео показващо направата на устройството :

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com