Какво се случва с хакването на PS4 – малко информация и малко прогрес

В последните няколко седмици сцената се раздвижи. Програмист с инициали CTurt  успя  доста успешно да стартира неподписан код на PS4 конзола, нещо повече, същия програмист създаде и разпространи PS4 SDK с отворен код – пакет от инструменти за създаване на приложения за PS4. Макар софтуера да е доста ограничен, поне за момента, е една голяма крачка в правилната посока.

линк за сваляне : Open source PS4-SDK

линк към блога на програмиста : http://cturt.github.io/articles.html – тук може да бъде намерена доста подробна информация и обяснения.

линк към туитър акаунта на програмиста : twitter.com/CTurtE

Има разпространени няколко малки програмки, от споменатия програмист :

PS4 файлов браузър – инструмент за разглеждане и боравене с вътрешния хард диск на PS4 :

ps4-file-browser-by-playstation-4-developer-cturt-is-now-available-45091-1

 

Портнат GAMEBOY емулатор :

 

В момента тези приложения, ако правилно разбирам, могат да бъдат стартирани с наречения Webkit експлоит, който за съжаление работи само на версия до 1.76 (последната в момента е 3.00 бета), вероятно автора разполага с по нов и универсален метод за подкарването на приложенията, но за момента не е оповестен. Стартирането на неподписан код е начало, което отдавна се чакаше, това дава възможност операционната система на PS4 да бъде разгледана и изучавана от програмистите, което с времето би трябвало до доведе до пълно отключване.

Паралелно с тези факти, на сцената се появи още една история, но тя е с доста непотвърдена достоверност, единственото което я прави интересна е нейния автор, който е изявен програмист, на който по специализираните сайтове имат доверие, иначе надали някой би му обърнал внимание. Съобщение в туитър гласи :

 

Подобни обещания обикновено свършват доста разочароващо, само времето ще покаже.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
    • gataka 09.09.2015 | Отговор

      За хора които могат да програмират, да създават програми за PS4.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com