Информация за може би първия работещ експлоит (хак) на PS4

От няколко седмици върви слух за метод за качване или клониране на PSN игри. Главно информацията идва от Бразилия, където модъри и сервизи предлагат качване на PS4 игри срещу заплащане, информацията идва от тяхни реклами/обяви, тяхни клиенти и дори няколко клипа във фейсбук.

 

Първоизточника, поне се предполага, е човек с инициали SONIC_FPS, познат още, като SONIC_BH, неговата обява може да се види тук : www.rewtec.com/t13350-colocar-jogos-em-ps4

 

Докато модърите и програмистите се чудиха дали и как е възможно, от Sony изглежда са блокирали метода, или поне за някой конзоли,  с последния фирмуерен ъпдейт 2.51. Информацията е разкрита (или събрана) от cfwprophet. В общи линии изпълнението е  лесно.

 

Нужен е начин за четене и записване на NOR паметта на конзолата, което отдавна е възможно с програмата PS4 AC1D Flash Tool и Teensy2.0 програматор (повече за метoда тук). Стъпките са следните :

 • Логване с PSN акаунт със закупени игри
 • Активиране на акаунта, като мастър
 • Сваляне на игри
 • Дъмпване на NOR-а на конзолата – това сваля и информацията за акаунтте
 • Деактивиране на акаунта
 • Флашване на вече извадения NOR – връща информацията за акаунтите в първоначалния му вид
 • Акаунта отново е активиран и игрите могат да се ползват

 

 

Ето какво се получава : Акаунта е активиран, като Master, на дадената конзола, всички свалени игри могат да се ползват неограничено, от всички акаунти на конзолата, не само активирания. Но за Sony и PSN акаунта е деактивиран и за тях никой не го ползва и може спокойно да го активираме на следващата конола и така със споменатия метод до безкрай. Така напрактика, един акаунт, със закупени един път игри, може да се ползва на неопределен брой конзоли. Купуваш 1 игра – ползват я 100 човека.

Според автора на информацията, след ъпдейт 2.51 , опита за пренаписване на NOR-а води до директен брик. Друг човек с име Marcelo Alves твърди, че метода все още работи, но само на конзоли с дънна платка SAТ, тези с платка SAA  брикват сед флашване на NOR-а.

Информацията е събрана от няколко източника, но достоверността и навярно все още трябва да се доказва. Метода е лесно изпълним, всеки който се е занимавал с модване на PS3, може да го направи, инструментите и знанията за дъмпване на NOR паметта са аналогични.

Written by: gataka

11 Comments Added

Join Discussion
 1. MrSoj123BG 17.11.2016 | Отговор

  Здравейте вече може ли да се хакне PS4 и как ??

  • gataka 18.11.2016 | Отговор

   Здравейте,

   Може, но не по начина, по който ни се иска. С хака може да се пуска Linux и/или други неподписани програми. Но няма начин да се играят свалени игри.

 2. Gataka продаваш ли PS4.
  И ако продаваш моля да ми кажеш колко .

  Мерси. 🙂

 3. a4ik0 12.05.2015 | Отговор

  разглобява ли се, за да сработи процедурата?

  • gataka 12.05.2015 | Отговор

   Да и има много поене, флашера се запоява.

 4. Xakepa 12.05.2015 | Отговор

  Тепърва предстои да намират и по добри начини на хакване.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com