RGH : Пускане или записване на игри от външен хард диск или USB флашка (обновена тема)

Ръководството е обновено на 11.06.2016-та година и има за цел, да покаже възможно най-опростения и съкратен метод за качване на игри на външен хард диск или флашка.

За изпълнението има две условия :

 • външното устройство трябва да е форматирано във fat32 файлова система
 • дашборда на конзолата трябва да е поне  17150

 

Нужни програми :

Iso2God 1.3.6

Xbox-Image-Browser 2.9 + файла MSCOMCTL.OCX

Предварително :

Първо е добре да се знае, че някой игри са на повече от един диск, ако игата ви е на един диск, преминете на стъпка 2, ако са повече, започнете от стъпка 1.

На външното устройство, ако вече няма такава, създайте папка „content“ и вътре подпапка 0000000000000000 (16 пъти по нула). Това е папката в която всичко по един или друг начин, трябва да отиде.

Стъпка 1 : обработване на Install диск, при игри на повече дискове

 

За игри на по два диска е нужно да проверите дали един от двата имидж файлове има инсталация. За целта отворете един по един двата ISO файлове с програмата Xbox Imahe Browser и обърнете внимание, дали в дясната колонка има папка content :

image browser new 1

 

Ако такава папка има, дайте на нея с десен бутон и изберете „extract“, може директно да изберете външното USB устройство и да запазите там, или  да запазите директорията някъде на персоналния компютър и след екстрактването да я копирате. Ако вече имате такава папка на външното устройство – препокрийте я. С това завършва обработката на инсталационния диск, повече нямаме работа с него.

Ако такава папка няма , преминете на стъпка 2.

ПП : Ако Xbox Image Browser не ви тръгва, уверете се, че с главния файл имате файла  MSCOMCTL.OCX и пуснете програмата, като администратор.

Стъпка 2 : обработване на игри с ISO2GOD

 

Това е най-препоръчителния начин за обработване на игри. Обработването е много лесно, пуснете програмата и натиснете големия зелен бутон, на който пише ADD ISO, ще се отвори нов прозорец, в който трябва да изпълните три стъпки :

 • В полето Image Location изберете ISO файла, който искате да конвертирате
 • В Output Location -изберете къде да отиде готовия продукт. Може да изберете директно външното устройство и папка content, подпапка 0000000000000000 или някъде в персоналния компютър и в по късен етап да я копирате в споменатата директория.
 • Temporary Location for Rebuild ISO – временна папка, от която в по късен етап да триете създадените файлове. Може да си създадете папка TEMP в един от хардовете (C или D) и да използвате нея.

 

iso2god new 1

Дайте Add ISO и играта ще се появи в предварителен списък. Може да добавите неопределен брой игри, като повторите и изберете друг ISO файлАко играта е на повече от един диск, добавете всички дискове (ISO файлове) един по един, като изключите инсталационния, ако има такъв (същия от стъпка 1). Ще получите нещо такова :

 

iso2god new 2

Остава да натиснете бутона „Convert“ и програмата ще започне да работи, в полето Status Message ще изписва в реално време какво се случва и когато дадена игра приключи да се обработва, ще изпише finished.

Готово, ако не сте избрали да конвертирате игрите директно в X:/content/0000000000000000, където X е буквата на външното устройство, копирайте игрите там.

Стъпка 3 : копиране на игрите в харда на конзолата

Това не е задължително и е удобно първо, ако имате вътрешен хард диск, и второ, ако не искате да ги играете от външния такъв.

Изключително лесно – просто копирайте главната папка content в корените на вътрешния хард, с файлов мениджър по избор – Xex Menu, FSD или Aurora. Така ще прехвърлите всички готови и конвертирани игри и инсталации вътре в конзолата. Такава папка (content) вече ще съществува във вътрешния хард диск, просто я покрийте, няма да бъдат изтрити стари файлове, само ще бъдат добавени новите.

Стъпка 4 : пускане

 

От оригиналния дашборд : Игрите ще са видни в подменю Xbox Games, стига да сте с дашборд 17150 или по нов.

 

От FSD : ако не е направено, трябва да посочите папката, в която са игрите, за да бъдат индексирани, това може да направите от :

 

 • Влезте в Settings/Content Settings/Manage Game Paths.
 • Ако до сега не е била добавяна директория, влизайки в Manage Game Paths ще се отвори нов прозорец за избор, ако е бил добавян, натиснете бутон Y за да добавите нова директория в списъка
 • Оставете всички настройки по подразбиране и изберете Change Path

usb3

 • Влезте в content/0000000000000000  и натиснете бутон Y за потвърждение :

usb4

 • Натиснете X за да запазите настройките. Готово.

 

Игрите може да намерите в меню Library. Ако списъка не се е опреснил влезте в Settings/Content Settings/Scan Settings и натиснете Start Manuel Scan.

 

От Aurora : Първо посочете папката на игрите, от основния екран натиснете START, изберете Content Scanning и ADD, селектирайте подпапката 0000000000000000, без да влизате в нея, и запазете.

 

aurora content

 

Игрите ще са видни в основния екран на програмата.

Written by: gataka

153 Comments Added

Join Discussion
 1. От Aurora : Първо посочете папката на игрите, от основния екран натиснете START, изберете Content Scanning и ADD, КАТО НАТИСНА СТАРТА МИ ИСКА ПАРОЛА 🙁 МОЖЕШЛИ ПОМОГНА

  • gataka 23.02.2020 | Отговор

   Здравей,

   никога не ми се е случвало. Да не си сложил перант контрол?

   • несъм слагал нищо играта мия даде един колега за лапетата и той незнае парола и закакво става въпрос явно тоя дето я е хаквал нещо е заклучил

    • gataka 26.04.2020 | Отговор

     Има една единствена опция за заключване – перант контрол. Това може да се сложи на всяка една конзола и ограничава достъпа до настройки и до игри с насилие.

     • венелин 27.04.2020 |

      имали вариант да ми обасниш къде дая търся и как дая махна благодаря предварително

     • gataka 06.05.2020 |

      Здравей, какво искаш да махнеш.

     • венелин 27.04.2020 |

      на конзолата от фемили паролата я открих обаче на аурората нее същата 🙁

  • несъм слагал нищо играта мия даде един колега за лапетата и той незнае парола и закакво става въпрос явно тоя дето я е хаквал нещо е заклучил

 2. Dimitar 04.01.2018 | Отговор

  Здравейте, как да инсталирам игра XBLA ? конкретно за Far Cry 3 питам.
  Метода с Iso2god съм го овладял доста добре , но разбрах че XBLA не се инсталират така въпреки че са w iso формат.
  Директно както съм я свалил ли трябва да я сложа на хадра? Трябва лид а е на харда на конзолата или може и от външния ?

  • gataka 12.01.2018 | Отговор

   Здравейте,

   XBLA игрите са в готов формат, трябва само да се копират, там където са и деугите игри. Ако е в ISO – това не е XBLA игра. поздрави.

 3. Joker.1990 19.12.2017 | Отговор

  Добре направих всичко описано по-горе,играта тръгва,но при зареждането и ми дава грешка,какъв може да е проблема ?
  Даша ми е 2.0.17511.0

 4. marina 02.12.2017 | Отговор

  Привет, закупих си конзола слим модел с RGH хак и с 4 GB вътршна памет. За пробата исках да подкарам игра от флашка и след това да си закупя външен хард. След като сложа конвертираната игра на указаното място и се опитам да я стартирам от меню Games ми дава грешка can’t launch game, а като отида на storage показва corrupted file. Налага ли се да изпозвам допълнителни програми, освен тази за конвенртиране? Ако някой има идея къде бъркам ще му бъда много благодарна.

  • gataka 09.12.2017 | Отговор

   Здравей, първата ми идея е, че конзлата е с по стар софтуер от необходимия, но това няма да обясни проблема с коруптед фала. Трябва да се види, така не мога да кажа.

 5. bojinov 03.11.2017 | Отговор

  Благодаря , gataka! Както винаги точен… Жив и здрав да си!

 6. bojinov 01.11.2017 | Отговор

  Здравейте, имам един въпрос.. става дума за играта The Crew .. как точно се инсталира? Правя всичко както трябва , но накрая когато я пусна да я играя ми изписва Fatal error.. и ме изхвърля от играта.. къде бъркам?

  • gataka 03.11.2017 | Отговор

   Здравей,

   за съжаление тази игра е само онлай, дори да се инсталира, не може да се играе на RGH конзола.

 7. Живко 20.03.2017 | Отговор

  Здравейте. Играя Resident evil 2 от флашка. С първи епизод няма проблем, но втори и трети като ги запиша на флашката не излизат във файл баузера на x box-a.

 8. Живко 20.03.2017 | Отговор

  Здравейте. Играя Resident evil 2 от флашка. С първи епизод няма проблем, но втори и трети като ги запиша на флашката не се излизат във файл баузера на x box-a.

 9. Дани 01.03.2017 | Отговор

  Привет, не те разбрах, FSD има, но то е на конзолата, а аз опитвам чрез мрежата да копирам (с Windows Explorer). Иска потребител и парола но посоченит еот теб не стават.
  Също така пробвах и сетнах парола в менюто на конзолата, в което се описва workgroup и име на компютър, но уви не става.
  Всички настройки правя от менютата на хака. Ще се раздвам на идеи.

  В крайна сметка качих игра от флашка чрез „Free Style Manager“. Да вметна, че доста време ми отне докато разбера че флашката трябва да се сложи на USB-то отпред на конзолата, а не на тези отзад.
  Копирането обаче става много бавно, около половин час за 7GB, но не е беда. В крайна сметка няма да се прави всеки ден.

  • gataka 02.03.2017 | Отговор

   Не знам какъв е проблема с мрежата. За флашката – няма значение дали е от зад или от пред. Можеби нещо е бъгнало.

 10. Дани 28.02.2017 | Отговор

  Привет, може ли малко разснения относно „Стъпка 3 : копиране на игрите в харда на конзолата“.
  Имам следния проблем и няколко въпроса.
  Конзолата е свързана към рутера с UTP кабел. (с wiFi не съм пробвал)
  Пуснато е FTP (маркирана е отметката), сетнати са потребител и парола, но не мога да достъпя козолата с FTP клиент от компютъра (в случая с Windows Commander).
  В същото време е пуснат и http достъп има сетнати потребител и парола и в браузера на компа успявам да достъпя конзолата (някаква страница), разглеждам менюта, мога да пускам вече записана игра и т.н.
  На тази самата страница има перманентен надпис „FTP Connected“ (ако не бъркам) … което подсказва, че кабелната връзка е ок.
  При опит да достъпя конзолата с Windows Explorer, като въвеждам адрес от типа \\192.168.1.102 ми изисква потребител и парола, като сетнатите за FTP и http не стават.
  Има ли някаква уловка в тази ситуация, нещо което да пропускам?
  Всякакъв тип достъп на рутера е пуснат.
  От къде евентуално се сетват потребителя и паролата, необходими за спомената връзка с Windows Explorer?

  • gataka 28.02.2017 | Отговор

   Здравей, каква програма ползваш от страна на конзолата – FSD, Xex menu или Aurora. За пурвоте две името и паролата са по подразбиране xbox/xbox, за последното – xboxftp/xboxftp.

 11. ghfh 11.02.2017 | Отговор

  Mojeli nqkakuv drug link za ISO2GOD.Zashtoto tozi ne raboti.

 12. ludmil 11.01.2017 | Отговор

  може ли да запиша на флашка фифа 17
  но аз имам пс4
  дали ще стане

 13. тодор 27.12.2016 | Отговор

  здравеите и весела коледа. искам да попитам как да си запиша игра за ексбокс360 след като той е с RGH хак. записвам с двд фаил както е показано на много места -нестава. записвам под дата след като съм преобразувал играта както се прави за флашка и пак нищо( записвам под дата с неро) . може ли някои дам и помогне?

  • gataka 28.12.2016 | Отговор

   Здравейте,

   RGH Хака е хак за пускане на игри от флашка и външен хард. Ако записвате с NERO ще е на диск, няма да се получи.

 14. Hristo 29.11.2016 | Отговор

  Здравей,искам да питам фифа17 ми илиза дата фаил, как да я направя, исо и да я пусна на хбох.

  • gataka 02.12.2016 | Отговор

   Здравей,

   Дай повече информация, не разбирам проблема.

 15. Teodor 05.11.2016 | Отговор

  Извинете, обаче никъде не пише как мога да играя игри на флашка.

  • тодор 27.12.2016 | Отговор

   здравей. за флашка е много лесно. теглиш играта,задаваш исо фаила в програмата XBOX360 ISO Extract и тя ти прави папки д директория кото ти зададеш. след това копираш новата папка на флашката и готово ( флашката обаче трябва задължително да е форматирана под фат32 иначе бокса не я разпознава.

 16. Teodor 05.11.2016 | Отговор

  Извинете, обаче никъде не пише как се теглят и играят игри на флашка.

 17. Teodor 03.11.2016 | Отговор

  Здравейте. Как по точно мога да сваля игра за xbox 360 на компютъра, после да я прехвърля на флашка, след това да сложа флашката на xbox 360 и да започна да играя?

  • gataka 03.11.2016 | Отговор

   Здравей,

   всичките ти въпроси са отговореи точно в тази тема, стъпка по стъпка, доста подробно.

 18. Richard 10.10.2016 | Отговор

  Здравейте изтеглил съм си FIFA 17 и е към 7гб след като я мина през ISO2GOD как да я кача на HDD fat32 след като не може повече от 4гб да се качват на тази система

  • gataka 11.10.2016 | Отговор

   Здравейте,
   Правилото не е такова. Няма ограничение в размера на файловете, има ограничение на размера на еденичен файл. Има разлика, след минаването на ISO2GOD всеки отделен файл е по малък от позволеното и може да се копира без проблеми.

 19. xbox360 08.09.2016 | Отговор

  Здрасти , за играта ми изписва че била corrupted и ми слага една удивителна ?

  • gataka 08.09.2016 | Отговор

   Здравей,

   Каква програма ползваш, пробвай с IRISMAN.

 20. bobi 18.08.2016 | Отговор

  kachvam igrite naprimerno watch dog igrata e s 2 faila istalirvam parviqt i kogato mi iska vtoriqt mi dava greshka ot kakvo moje da e

 21. Следвайки този туториал успях да кача една игра от два диска. Първо на USB а от там копирах във вътрешния HDD. Ъпдейтнах си пътеките до игрите (до сега content/00000… не беше указана като пътека), но играта не не мога да я пусна от Games. Дава някаква грешка. Намерих я и в Homebrew и то под някакво странно име. Нещо ала името на играта не знам си какво допълнително CD. Като се опитам да я пусна от Homebrew, казва, че не може и рестартира конзолата в оригиналния и дашборд. И там я намерих в секция Games. От там тръгна без проблем.
  М/у другото като добавих content/00000… в пътеките за игри намерих в Games (във Freestyle 3) още няколко игри, които не знаех, че ги има + IE + Youtube. (купих конзолата секънд хенд с доста преинсталирани игри на нея). Всичките ми останали игри не са в content/00000… а в папка Games на HDD-то и са си под нормалното име на играта, не като ID.
  Та има ли как да я подкарам нормално под Freestyle 3?
  Играта е Battlefield Hardline ако има значение.

  • gataka 19.07.2016 | Отговор

   Това е странно, и ако искаш да ти се помогне, трябва да се види на място, надали от разстояние ще се разбере проблема.

 22. vovi 27.06.2016 | Отговор

  Здравей.искам да те попитам там където трябва да пише finished след него ми пише in 7m21s това значи ли че е готово или трябва да изчакам още.Благодаря предварително

 23. Nevena 26.06.2016 | Отговор

  Здравейте, от къде да намеря програмата so2God 1.3.6

 24. gatak izkam da si vkaram igri ot laptopa napravo v xbox a toi e s tochno takuv hak kakuvto e i tozi na snimkitee znachi vkluchvam kabela za interneta za da mi pokaje ip to no kato go restartna samiq freestyle i mi krashva tova mislq che e ot kabela za interneta probvah s lan kabel svurzah go s xbox a i laptopa i pak mi krashva shte mojesh li da mi pomogneshh

  • gataka 14.02.2016 | Отговор

   Здравей,

   От растояние – не. Ъпдейтни си дашборда с последната версия и си сложи позледната версия на FSD, сигурно ще оправи проблема.

 25. Kosio 26.01.2016 | Отговор

  Относно игрите искам да попитам дали мога да си сложа вътрешен хард 320 ГБ от лап топ защото конзолата ми е 4ГБ ,а не ми се занимава да играя от външен хард.
  Благодаря предвърително.

 26. Тодор 19.01.2016 | Отговор

  Хора имам голям проблем понеже излезе COD BLACK OPS 3 всичко направих по стъпките и стана но когато влязох в играта ми изписа че трябва да се ъпдейтне от XBOX LIVE обаче аз съм баннат от там 🙁 🙁 Някакво решение на проблема ?+

  • gataka 20.01.2016 | Отговор

   Здравей,

   Играта може да се играе единствено онлайн. Играта няма сингъл плеър кампания за Xbox 360.

 27. mario 07.01.2016 | Отговор

  plz pomognete ot kude da si vzema hard drive za xbox360 zashtoto dnes si vzeh nfs rivals I ne znaeh che trqbva takava!mersi predvaritelno

 28. Ganiel 06.12.2015 | Отговор

  Evala pichaga kachih si 2 igri veche trugvat bez problem teglq oshte 15tina 😀

 29. Ganiel 05.12.2015 | Отговор

  Namerih flashka 16gb stava fat32 ot windows sistemata . Igrata trqbva da q konvertiram sas iso god i posle trqbvali da q extraktna sas xbox image ili samo da q konvertiram s isogod imam freestyle3 na xboxа.

 30. Ganiel 04.12.2015 | Отговор

  И външния хард не може да стане fat32 може exFAT ще стане ли с този формат?

  • gataka 05.12.2015 | Отговор

   Windows не може да ти го форматира, ползвай някоя програма.

   • Ganiel 07.12.2015 | Отговор

    Mojesh li da mi kajesh kak da napravq igrata da ima ikoja v spisaka smisal nqkoi igri imat kartinkata na igrata drugi ne kak da sloja na vsichki da ima

    • gataka 09.12.2015 | Отговор

     Това много зависи какво ползваш за пускане на игрите. Ако е FSD или Aurora – трябва да свържеш конзоалта с интернет и програмата си тегли обложка от сървъра.

 31. Ganiel 04.12.2015 | Отговор

  Конвертирах играта с Iso God 2 а другата програма не стартира… какво да направя

 32. Ganiel 04.12.2015 | Отговор

  Run time error 339
  Component `MSCOMCTL.OCX` or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid.
  Това е грешката на програмата.

 33. Ganiel 03.12.2015 | Отговор

  dava mi greshka na Xbox-Image-Browser 2.9 i ne se otvarq programata???

   • Gatak naskoro mi xaknaxa xbox a no moga da igraq online samo na opredeleni igri s freestyle sum no az iskam da igraq online na gta 5 tq mi e na disk no nemoga ako ti mojesh da mi go maxnej tozi hak i da mi napravish takuv s koito she moga da igraq online no igri koito sa mi v duskove otgovori mi kogato imaj vreme

    • gataka 05.12.2015 | Отговор

     Здравей,

     с RGH хак няма как да играеш в Xbox LIve, може да ползваш само LINK за някой игри, GTA 5 не е сред тях.

 34. svetlin 29.09.2015 | Отговор

  gtak moje li da mi dade6 nomera si za da ti obqsnq I ti da mi obqsni6 nqkoi raboti otnosno moq xbox 360 molqte kogato ima6 vreme da govorim

  • gataka 30.09.2015 | Отговор

   Можеш да го вземеш от формата за контакти.

 35. mario 23.05.2015 | Отговор

  ei hora az si ia svalih sega mi se svalia i shte ia igraia za xbox360

 36. Xbox User 11.04.2015 | Отговор

  Здравей,
  Аз записвам игрите, качвам ги на вътрешен HDD, пускам играта, тя тръгва и на филмчетата забива? Защо се получава така? Конвертирам играта с ISOGOD, след това папката я преименувам с името на играта и вътре са еидн файл и една папка с много цифри. В папката има дата файлове. Качвам ги в /content/16×0/, пускам играта, тръгва филмчето и забива? Имам инсталирана Fifa 15, Call of duty Advanced и вървят перфектно.

  • gataka 11.04.2015 | Отговор

   Трудно ще може да се каже, без да се види. Може да има нужда от преинсталация на фирмиера или може да е пролем с хард диска.

 37. Крис 26.12.2014 | Отговор

  добре значи ако си взема една по-голяма флашка ще мога да играя игрите от нея?

 38. zexs 13.12.2014 | Отговор

  Здрасти когато кача игра на 2 диска ми се появява 2 обложки защо така/ COD Adwance War направих и двата диска с Iso2 god качих ги и ми показва 2 обложки/

 39. L4ch0 27.09.2014 | Отговор

  Здравейте,

  имам RGH на конзолата от около година и половина. От доста време насам не бях слагал нови игри и когато днес се опитах да си кача Fifa 15, играта не тръгна… да не ми трябва някаква по- нова версия на хака ?

  • gataka 27.09.2014 | Отговор

   Здравей,

   Най-вероятно ти рябва ъпдйт на дашбора.

 40. bobystr 19.08.2014 | Отговор

  Добре, а как да кача сейф за някоя игра, като вече не ми се минават мисии?

 41. ragstorm 11.07.2014 | Отговор

  конвентирам играта Need For Speed Rivals и след като се опитам да я кача на хард диска ми изписва грешката “ файлът е прекалено голям за целевата файлова система“, опитах да я кача на харда с copy/paste, не съм следвал другите инструкции защото не мога да ги разбера..

  • gataka 11.07.2014 | Отговор

   Предполагам, че се опитваш да копираш ребилднатото исо. Ако ползваш ISO2GOD трябва да си посочил две папка – една папка за игратакъде да отиде и втора за ненужни файлове. Вероятно се опитваш да копираш файловете от грешнатапапка.

   • ragstorm 11.07.2014 | Отговор

    за пръв път записвам игра и ето какво правя:
    първо конвентирах както е описано, после файла който конвентирах излезе като .rar, натиснах „copy“, включих външния хард диск към конзолата и на вътрешния диск натиснах “ paste “ и ми излезе тази грешка, можеш ли да ми кажеш къде бъркам и как да го направя?

    • ragstorm 11.07.2014 | Отговор

     включих външния хард диск към компютъра*

    • gataka 11.07.2014 | Отговор

     Копираш ребилднатия ISO файл, следваш омнструкциите грешно.

 42. Да те попитам,сега съм намислил да си купувам Xbox 360 slim,този тъториал важи ли за слим версията?

  И още един въпрос…
  конзолата е с хак чип RGH TX PROTO2

  обновена с:
  16747, FSD3, XEX MENU, Dashlaunch

  какво е мнението ти,да я купувам ли?

  • gataka 24.04.2014 | Отговор

   Туториала е за всяка конзола с RGH Хак.

 43. asaSDAS 16.02.2014 | Отговор

  hodih na magazina da si zimam van6en hdd no horata tam vikat 4e ne stavali za ps3 i ispisvali greska ako promenia sistemata na fat32 dali o6te 6te ispisva gre6ka i neznam dali da vzimam hdd

  • gataka 16.02.2014 | Отговор

   Аз не съм имал случай на външен хард, който да не става за Xbox, поне до сега, не съм случвал на такъв.

   Форматирането към ФАТ32 става със специална програма.

   • asaSDAS 17.02.2014 | Отговор

    AZ SAM PS3 SLIM I HORATA MI VIKAT 4E NE O4ITALO PS3 NO NEZNAM DORI DA LI SA PROBVALI FAT32 I ZATOVA DA NE IM STAVA

     • gataka 17.02.2014 |

      Няма как да реша вместо теб. Единствената марка, хардове, които няма да ти разпознае PS3-ката е WD. Всичко друго работи.

     • asaSDAS 18.02.2014 |

      v internet gi ima no imat snimka bez kabel te skabel li sa ili ne

     • ddd 20.02.2014 |

      zdraveite imam ps3 slim i iskam da si vzema hdd van6en v tehnomarket ima edin model eto go SEAGATE HDD EXPANSION 500GB 2.5″ USB2.0 tozi 6te stane li za ps3 slim ako slo6a fat32 ili niama da tragne

     • gataka 20.02.2014 |

      Здравей,

      Не виждам причина да не тръгне.

 44. Nsakxjsn 26.12.2013 | Отговор

  А как да пусна игри, като gta V…иска ми да се connect към wifi, ама разбрах че има Няква програмка, която лъже конзолата, че си вързан към нет. Как се казва и от къде да я изтегля и инсталвам?

  • gataka 26.12.2013 | Отговор

   Първия диск на GTA 5 е инсталационен. Не става да го конвераш в ISO2GOD.

   Изтегли играта готова и конвертирана от arenabg.com, сложи папката в hdd1/content/00000000000000 и ще ти тръгне. От друга папка не тръгва, също от външно устройство не тръгва.

   • 333 15.01.2014 | Отговор

    zdraveite imam ps3 slim za nego kakav vansen hdd triabva da ima ili vseki hdd stava za nego

     • 333 16.01.2014 |

      ok a fat 32 triabva li da ima hdd

     • gataka 16.01.2014 |

      Харда трябва да е във фат32 иначе конзоалта няма да го разпознава.

     • 333 17.01.2014 |

      za tova ne mi tragvase a kak da napravia tova

     • 333 23.01.2014 |

      ps3 fat za hdd fat 32 ili za ntfs triabva da e hdd to

 45. Adi 12.10.2013 | Отговор

  Здрасти,
  не знам колко ми е правилен поста, но ще пробвам да обясня. Свалям Mortal Kombat Komplete edition , в който трябва да ги има 4мата нови герои , т.е. да си включва dlc доколкото разбрах. Но като стартирам играта там, където по принцип се отварят (най-долния герой и после надясно…) ми стоят двама Cyber sub zero и едната иконка не е избираема… И изобщо не се отваря акова меню> Някакви идеи дали допълнително трябва да инсталирам dlc в Content/00000000000?

  Благодаря предварително!

  • gataka 12.10.2013 | Отговор

   Здравей,

   Трябва да видиш дали в описаието на играта пише дали се съдържат тези играчи. Ако ги има , пробвай с друг релиз. Ако ги няма -вероятно е нужен DLC пакет.

   • Adi 12.10.2013 | Отговор

    Мерси, просто е бил бъгав релийза значи, защото свалих друг, екстрактах и всичко е перфектно. Мерси много!

    • Иван 13.10.2013 | Отговор

     Здравейте
     имам xbox 360 никога не е хакван или други такива
     доколкото знам е с 120 ГБ хард
     от скоро започна да не ми чете дисковете купих един чисто нов и пак не го чете ….. какво да правя как да си я хакна и да играя от харда Игри може ли да ми обясните или да ми дадете линк да чета
     Мерси предварително

 46. Здравейте! 🙂
  От както излезе GTA V се мъча да я кача на хард диска ми по обикновенния си начин, играта тръгва отваря ми снимка с някаква полицайка как закопчава някакво момиче и седи така и не отцепва….как да я оправя така че да тръгне?

  • gataka 02.10.2013 | Отговор

   GTA е доста специална игра, първия диск е DLC пакет, за да не се мъчиш да я конвертираш изтегли я направо готова и конвертирана. В аренабг я има.

   А и ъпдейтни до последния дашборд, ако не си с него.

  • gataka 15.09.2013 | Отговор

   Не, само трябва да е форматиран във Фат32.

 47. angel 30.07.2013 | Отговор

  да попитам gataka ако можеш да дадеш skype za po lesno svurzvane

   • здр искам да попитам понеже искам да кача gta 5 на ps3 но флашката ми е по малка има ли друг начин да кача играта не съм запознат понеже досега съм прехвърлял игрите само с флашка.

     • gataka 14.09.2013 |

      Здравей,

      Пишеш в раздела заXbox.

      Иначе ето метод, с който не се ползва хард диск : http://consoles.bg/?p=145

 48. bobsaa 26.07.2013 | Отговор

  Izteglix si edna igra No dori sled operaciqta s PS3Spliter e 2gb pove4e ot pametta na flashkata. Moje6 li da mi kaje6 koi failove da ka4a na fla6kata i posle na konzolata ako e vuzmojno sama da se instalira. Stava vupros za ,,The Last of us“’ :). Probvax da gi ka4a failovete po otdelno no togava razmera i stava pak su6tiq kakto kogato q izteglix :).

  • gataka 27.07.2013 | Отговор

   The Last of US е ексклузив само за PS3, пишеш в раздела за Xbox 360. Няма как да ти тръгне на Xbox 360 конзола.

   Иначе ако искаш да я качиш на PS3 и нямш място на флашката, избери си няколко по големи файлове, не ги качваш, копирай играта. Качи после на флашката само тези файлове, влез в Multiman и влез във файловия мениджър и ръчно копирай последните файлове в директорията на играта.

 49. ivan 08.04.2013 | Отговор

  При мен в настройките на конзолата нямам Content Settings/Manage Game нито в настройките на играта с xaxmenu съм ако е от значение

 50. ivan 08.04.2013 | Отговор

  братлета аз съм с най новият хак,прехвърлям си игрите от компа към хбоха с лан кабел и с програмата iso 2 god .Въпросът ми е прехвърлил съм и двата диска както си играх вчера стигнах до едно място и ми поиска диск 2 ,излязах от играта влязъх в диск 2 дадох продължи и ми поиска диск 1 .Как да оправя нещата никаде не е описано как се продължава играта като е записана по този начин

  • gataka 08.04.2013 | Отговор

   Трябва да си конвертирал дисковете заедно с ISO2GOD, за да отидат файловете в една директория, пусни играта с FSD и когато момнта дойде играта автоматично щепрехвърлли на втория диск.

   • ivan 08.04.2013 | Отговор

    Да днес пробвах да запиша двата диска в 1 папка,и пак същата работа тъкмо на най интересното ми поиска диск 2.Какво е това FSD да пробвам и с него

 51. Ади 25.03.2013 | Отговор

  Здрасти!
  Значи качвам игри от флашката на харда на конзолата, след това рестартирам конзолата, (както ни беше казал), само че игрите не излизат в Library->Xbox360 директорията. Иначе през utilities – файловия мениджър мога да си ги стартирам и си вървят. Нещо пропускам , за да излязат в library, предполагам? Те ако вървят не е проблем това да ги стартираме от utilities по принцип?

  • gataka 25.03.2013 | Отговор

   Трябва да посочиш папката на игрите от Settings/Content/ Settings/ Manage Gamepathes за да се появят в Libraly. Иначе не е никакъв проблме да ги пускаш от файловия мениджър.

  • gataka 13.03.2013 | Отговор

   С програмата Xbox-Image-Browser. Има си описание в темата.

 52. Ivan 03.03.2013 | Отговор

  и аз имам един въпрос…
  как могат да се качват игрите от замунда които не са на исо файл.. а на много папки ?

  • gataka 03.03.2013 | Отговор

   Кажи какъв е формата или дай пример.

   • Ivan 05.03.2013 | Отговор

    Max Payne 3 от замунда.. разделен е на 2 папки (диск 1 и диск 2) и в съответните папки има уинрар файлчета..много файлчете

    • gataka 05.03.2013 | Отговор

     Сам го казваш – winrar. Това е верига архив, разархивирай си я.

 53. Слим 24.02.2013 | Отговор

  взех си 2 терабаита хардиск на toshiba 3.5 инча но не мога да го форматирам!Пробвах мн програми по някога го засича но като пусна xex menuto ми дава fatal error и черен екран ?!?!

   • Слим 24.02.2013 | Отговор

    тоест какво мога с fsd да постигна аз не го искам за главен хард прото като за флашка или няма да стане….не разбирам мн 😀

    • Слим 25.02.2013 | Отговор

     направих така както каза и става но НО трябва да ресетва конзолата ако искам да пусна друга игра иначе засича и фреимраита дропва мн !!!

     • gataka 25.02.2013 |

      Ето какво те съветвам – ъпдейтно дашборда на конзолата до последната версия. Качи поседната версия на FSD – freestyle 3 стс последния dashlaunch 3.07.

      Не е нормално да имаш таквиа проблеми, някъде имаш проблм.

 54. Hunter 07.02.2013 | Отговор

  iso2god така и не ще да тръгне..изкарва ми един и същ ерор ,независимо от версията ,която дръпна. Не е проблем ,но без нея не мога да записвам игри на 2 ДВД-та на RGH нали ? Голяма тъпотия …

  • gataka 07.02.2013 | Отговор

   Всъщност изглежда може и в екстрактнат вариант. Наименувай папките така :maxpayn3 cd1 maxpayn3 cd2, просто пример. Трябва да завършват на cd1и cd2. Не съм го пробвал, наявам се работи.

   • Hunter 07.02.2013 | Отговор

    Ок ,ще пробвам след работа. Дано стане.

   • Hunter 07.02.2013 | Отговор

    А и без да слагам цифрите за кода на играта в името на папката ,нали ?

     • Hunter 07.02.2013 |

      Не става с Image-a и имената на папките…Като тръгне да иска второто ДВД не ми го открива автоматично а и не мога да му го намеря…Ще пробвам със swap-a иIso2god при някой приятел ,здраве да е 🙂

     • Hunter 07.02.2013 |

      Поправка…Става. Само ,че излизаш от играта и влизаш във второто ДВД и пускаш играта. Оставя аутосейв преди да ти е поискало смяната. Може да го сложиш като инфо ,че доста неориентирани като мен ще питат 🙂 Лека

 55. ivan 22.01.2013 | Отговор

  🙂 Въпрос:
  Как ако се играе играта по този начин, може да й се добави DLC в последствие? И пак да се играе от външен носител.

  Поздрави.

  • gataka 22.01.2013 | Отговор

   DLC-то трябва да се сложи във вътрешната памет на конзоалата (вградена памет или хард) в папка content/0000000000000000.

   Самата игра няма значение от къде се пуска, но DLC пакета трябва да е задължително в тази папка. Не ми е изестен начинда се пуска DLC от еъншно устройство.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com