RGH : Извличането на NAND dump и CPU ключ с програма Simple 360 NAND Flasher

Изтеглете файла : Simple360NANDFlasher_v1.4.xex и сложете default.xex файла на празна флашка (без да има други файлове на нея).

Сложете флашката в конзолата и стартирайте файла през файловия мениджър на Xex Menu или Freestyle 3/FSD

[su_spoiler title=“Забележка : Ако не знаете как да стартирайте файла, натиснете този бутон за по подробно ръководство“]

Подготвен диск с Xex Menu :  записване Xex Menu на диск

 

 • Сложете флашката в конзолата.
 • Сложете диска с XEX Menu в конзолата и го стартирайте , като нормална игра. Ще ви попита за профил, ако нямате създаден дайте B.
 • Натиснете RB един път за да се прехвърлите на файловия мениджър, тук натиснете бутон X и изберете USB (за да влзете във външното устройство). От лявото меню селектирайте и заредете файла Simple360NANDFlasher_v1.3b.xex с бутон A.

 

s360nf1

[/su_spoiler]

 

Ще се стартира програмата Simple 360 NAND Flasher. Ако дашборда го позволява (не е прекалено стар) програмата автоматично ще изпише CPU ключа на екрана и ще го запази в текстов ю файл на флашката. Ако ключа не бъде изписан, дашборда ви е по стар от необходимото и ще трябва да използвате стария метод за вадене на ключа през Xell.

s360nf2

За да извадите съдържанието от флаша натиснете бутон X. Ако конзолата ви има вътрешна памет, не е нужно да правите пълен дъмп, изберете по малкия вариант. Програмата ще започне да дъмпва съдържанието в .bin файл на флашката. Изчакайте няколко секуди докато завърши. Натиснете който и да е бутон за да излезете от програмата.

s360nf3

Сложете флашката обратно на персоналния компютър и на нея трябва да намерите двата новосъздадени файла : cpukey.txt и flashdmp.bin

s360nf4

Written by: gataka

7 Comments Added

Join Discussion
 1. Sp0k3r7 18.03.2014 | Отговор

  Ако имам инсталиран само чипа (RGH 2) в конзолата (без никакви други софтуерни или хардуерни намеси) ще мога ли да извлека NAND dump и CPU ключа? 🙂

  • gataka 18.03.2014 | Отговор

   Не, няма как да стане. Трябва да пачнеш NAND-а на конзолата първо, което може да стане с NAND програматор.

 2. YOzo 08.04.2013 | Отговор

  Ясно мерси за отг!!!
  Междо другото много ми харесва работати със този блог, ако човек иска да се информира за случващото този е един най-бързите и ефикасните !!!

 3. YOzo 07.04.2013 | Отговор

  Със тази програма мога ли да си искарам NAND dump
  и cpu key без използването на флашер и без да имам инсталиран чип !! смисал могали да си искарам NAND dump & CPU key без да има RGH а???

  • gataka 07.04.2013 | Отговор

   Е не, ако нямаш RGH хак няма как да пуснеш програмата.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com