RGH : Извличането на NAND dump и CPU ключ от гличната конзола през Xell

Ако не сте запазили тези файлове, или човека хаквал конзолата не ги е споделил с вас, ето лесен за изпълнение метод за тяхното изваждане.

Какво е нужно :

  • конзола с Glitch или Jtag хак
  • рутер
  • връзка с интернет – връзката трябва да минава през сайта на reloaded въпреки, че изглежда всичко минава през локалната мрежа.
  • персонален компютър / лаптоп
  • ланкабел

Вържете компютъра и конзолата  към един и същи рутер, за да са в една локална мрежа. Компютъра може да е вързан с лан кабел или безжично, конзолата задължително с лан кабел.

Включете конзолата с EJECT бутон, бутона за вадене на диск, за да зареди в Xell Reloaded. Изчакахте търпеливо да завърши изписването на текст. Сред изписания текст намерете следния ред „network config: ****.****“, където  ****.**** е начислен IP адрес. Запомнете или запишете този IP адрес.

Тук, ако нямате рутер или имате друга спънка за създаването на локална мрежа, може да видите нагледно CPU ключа на конзолата, достатъчно е да го препишете, дори и на лист. Ключа е от максимална важност, има методи за създаването на NAND, но няма как да възстановите липсващ ключ.

На персоналния си компютър отворете интернет броузер, без значение IXplorer, Opera, Mozila или друг. В полето за интернет адрес напишете IP-то , което по рано отбелязахте и го заредете.

Ще се отвори Web базиран интерфейс, веднага ще забележите сектор в който пише CPU и DVD ключ, копирайте текста и го запазете в текстов фаял.  В следващото поле изтеглете следните два файла :

Raw Flash – пълен дъмп на целия код намиращ се в NAND-а на конзолата

Key Volt – фаял съдържащ важни за конзолата ключове и друго номера

В полето Fuses – натиснете бутона download и копирайте излезлия текст в текстов фаял.

Запазете тези файлове на сигурно място. Или още по добре запишете ги на диск, да знаете, че вечно ще ги имате.

NAND – файла, който се вади по този начин, е вече модифициран, макар и да не е оригиналния на конзолата, с може да се използва за създаването на бъдещи ъпдейти или за създаването на чист фаял, без модификации, по всички стандарти на Майкрософт.

Запазването на тези файлове ви гарантира безпроблемно излизане от каквито и да е софтуерни проблеми, дори да са докарали конзолата до пълен брик.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Pingback: RGH : Ъпдейтване на дашборда на RGH конзола | gataka's blog 03.09.2012

    […] NAND файла и CPU ключа се извличат при създаването нахака, ако ги нямате ето метод как да ги извадите на ново : Извличането на NAND dump и CPU ключ от гличната конзола […]

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com