PS Vita “Half Byte Loader“ със собствен екслоит, без нуждата от закупуване на игра

За незапознатите VHLB (vita half byte loader) е мод/хак  с който могат да се стартират неофициални програмки и да се играят игри за PSP и PS1 на PS Vita. Инсталирането му обаче е на практика невъзможно. За инсталация се ползва експлоит от специална игра. Как ставаше до момента – когато се намери нов експлоит, се обявява играта, която може да се ползва, потребителя може да си я закупи от маркета и да я използва за да си постави хака. За съжаление от Sony също следят сцената и часове след обявяването на играта, играта се сваля от маркета и се връща едва след като бъга е отстранен и експлоита вече неработи. Нова игра не е обявявана от месеци.

Преди няколко дни човек с инициали The Zett разпространи видео, показващо VHBL в собствено балонче (опция в менюто на PS Vita) с твърдението, че е намерен начин хака да се инсталира без нуждата от закупуването на игра. Мода работи на последния фирмуер 3.55. Все още няма информация как се изпълнява и кой го е направил.

Информацията идва от туитър акаунта на The Zett и практически не беше забелязана от никой до днес : Twitter.com/The_Zett.

Това е една страхотна новина за сцената, ако този хак стане реалност и бъде разпространена информация как се инсталира, това би бил един голям скок и начало за развитие на PS Vita сцената. Макар VHBL да съществува и в момента, неговата инсталация е на практика невъзможна и това възпира много заинтересовани програмисти да експериментират.

Стартирането на PS Vita игра за момента не е възможно, но със сигурност ако толкова удобен и достъпен метод за стартиране на неофициални приложения излезе, не са малко хората, които биха се заели да работят по въпроса.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com