Jak II, Jak 3 и Jak X Combat Racing идват за PS4 на 6-ти Декември

Поредицата за Jak and Daxter е частица история, класика и вероятно ще предизвика силни носталгични спомена във всеки олдскул геймър, играл на PS2 в началото на хилядолетието. Въпросното си проправя път за новото поколение конзоли и след като още през Август месец получихме първата част Jak and Daxter: The Precursor Legacy, на 6-ти Декември може да очакваме продълженията Jak II, Jak 3 и Jak X Combat Racing за PS4.

И ако никога не сте чували споменатото, само едно изречение стига, за да ви заинтересува – трите игри са разработвани от Naughty Dog, същите седящи за Crash, Uncharted и The Last of US.

Идват под формата на HD версии, с редица подобрения от оригнала – up-rendering на 1080p, засилен фрамрейт, трофеи, shareplay, Remote Play и Activity Feeds. Ще се разпространяват единствено и само дигитално, като могат да бъдат закупени заедно, или по отделно.

 

Официален трейлър :

 

 

До тук всичко е страхотно, но има един тъжен момент и за тези, които следят блога редовно, знаят колко често го споменавам. Някъде някой пази в един прашасал шкаф тези заглавия прилежно подредени почти 15 години.  Нещо което е било част от живота му като хлапе или тинейджър и имащо дори сантиментална стойност. И днес вместо просто да постави диска в новата си конзола, той трябва да закупи за втори път същата игра, която вече притежава.

Макар красивото HD да е прикрепено към заглавието, играта и сорс кода е същия този от тези стари дискове от 2003-та и 2005-та година. Конзолата просто ползва мощен емулатор и редица софтуерни трикове, да изкара максимума от енджина.

 

Тъжно но факт, макар възможно, никога няма да видим обратна съвместимост на PS4 конзола и то заради една единствена причина – $.

 

Малко скриншотове :

 

 

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com