Friday the 13th: The Game с краудфъндинг кампания

Навярно всеки е гледал, или поне чувал, за Петък 13-ти, култовата класика, сложила началото на слашър жанра. Филмовата поредица се завръща, но този път франчайза се е насочен към гейминга. Проекта е озаглавен с простичкото Friday the 13th: The Game и е готвен в сътрудничество от три студия : Gun Media, IllFonic и Crystal Lake Entertainment. Това , което прави играта специална и истинско продължение на поредицата, е екипа работещ над нея, включващ някой доста значими имена :

Sean S. Cunningham – писател и продуцент на първия филм, участвал в работата на доста части от поредицата
Tom Savini – един от най-известните холивудски специалисти по специални ефекти и грим, работил над Dawn of the Dead , From Dusk Till Dawn , Django Unchained и много други
Kane Hodder – актьора играл не веднъж Jason Voorhees
Harry Manfredini – композитор и аудио дизайнер, работил още по първата част от поредицата

Като изключим самия факт, че гореспоменатите имена могат да накарат всеки фен на Friday the 13th да си купи геймърски компютър или конзола, самата геймплей идея също не е лоша. Това което си представих, като чух че някой готви игра по култовата поредица, беше някоя инди игра, със сив приключенски характер, който може да се изиграе за няколко часа и играта да потъне в забрава, както става с много игри правени по филми.

За щастие, нищо от това не е вярно , дори точно обратното. Играта има за цел да е, както самите разработчици се изразяват, амбициозно асиметрично мултиплеър заглавие, в трето лице – в мултиплеър режима ще могат да се включат до 8 участника, един от тях ще бъде в ролята на Джейсън, останалите 7 – в кожата на обикновени кампингуващи, чиято едничка цел е да оцелеят до зазоряване.

Официален трейлър :

 

Проекта е със стартирана кикстартър кампания за финансиране с краудфъндинг. Повече тук : www.kickstarter.com/friday-the-13th-the-game

Целта е да бъдат събрани минимум  700 000 долара, което вероятно не само , че ще стане, но ще бъде надскочено може би в пъти. Кампанията стартира днес и вече има точно 110 000 долара. За времето, което ми отне написването на статията, вероятно около час, кампанията събра точно 40 000 долара.

Играта е запланувана за PS4, Xbox ONE и PC.

 

 

 

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com