Day of the Tentacle Special Edition и Grim Fandango Remastered от Double Fine за PS4 и PS Vita

Обявени са две игри, разработвани от компанията Double Fine, които развълнуваха феновете на Quest жанра.

 

Първата игра, за която се знае от известно време, е Grim Fandango Remastered, играта ще има две конзолни версии -за PS4, PS Vita, версията за PC ще е за три операционни системи : Windows, Mac OS X и Linux. Официалната дата на излиза е обявена и ще видим играта съвсем скоро – 27 Януари 2015 :

 

 

За втората игра се чу за първи път, special edition версия на играта от 1993 година Day of the Tentacle. Играта е емблематична за Quest жанра, всеки фен, или можеби олд скул геймър (1993 …), трябва да я е играл или най-малкото да е чувал за нея. Една от най-заплетените, интересни, забавни игри от миналото. За съжаление на този етап няма друга информация за проекта. Както и Grim Fandango играта ще е за PS4, PS Vita, както и за PC – Windows, Mac OSX и Linux.

 

Малко факти :

Компанията Double Fine е основана от Tim Schafer през 2000 година, след като напуска  LucasArts. Той е главното лице, ръководил създаването и на двете игри Day of the Tentacle и Grim Fandango, през далечните 1993 и 1998 година. Ремейка им вече е под лиценза на Disney, след като през 2012 година закупуват и, за огромно съжаление, закриват LucasArts Entertainment Company.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com