Boss Key Productions затваря врати само след 2 игри

Една тъжна новина – сформираното преди 4 години студио Boss Key Productions затваря врати, само след две създадени игри. За незапознатите, въпросното се появи през 2014-та година, основано от Cliff Bleszinski и Arjan Brussee, ветерани и големи имена в гейминг индустрията – първия главен дизайнер, виновник за Unreal (Tournament) и Gears of War сериите; вторият съосновател на Guerrilla Games и движеща сила в ексклузивната PlayStation поредица Killzone.

Новината е обявена от самия Cliff Bleszinski, в специално обръщение в Twitter :

 

 

За съжаление първия голям проект на студиото – LawBreakers, макар добре прието от публиката, не пожъна нужния пазарен успех. Огромната инвестиция остава не възвърната и в един последен опит да се задържи на крака, Boss Key Productions се насочи към най-лесния и бърз вариант – Battle royal игра озаглавена Radical Heights. Но изглежда, както самия Cliff Bleszinski определя – това се случва прекалено късно. Първо за сравнение, LawBreakers е разработвана над 3 години, всички ресурси и време са хвърлени там, от своя страна Radical Heights не е отнела и една година и на второ място – конкуренцията вече е прекалено висока, гиганти, като PUBG и Fortnite доминират пазара и не е лесно да бъдат конкурирани.

 

Затварянето на студиото е придружено и с личното оттегляне на Cliff Bleszinski от индустрията като цяло.

 

 

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com