Ъпдейт на бутлодера и софтуера на Cobra ODE

За ъпдейти може да следите тук :

www.cobra-ode.com (официален сайт)
Cobra ODE – файлове за теглене

 

Забележка :  Направете ъпдейтите последователно, първо на бутлоадера, после на софтуера. Не качвайте двата файла едновременно. След като привършите ъпдейта задължително изтрийте файловете от флашкта.

 

 • Пригответе празна флашка във файлова система FAT32 и поставете файла mcu.rom (за софтуерния ъпдейт) или ldr.rom (за бутлоадер ъпдейт)  вътре.
 • изключете конзолата и извадете захранващия кабел. Изчакайте поне една минута, лампичката на външната контролна платка на Cobra ODE трябва да угасне.
 • сложете флашката в USB порта на външната контролна платка и сложете кабела за тока обратно.
  • при успеше ъпдейт – лапичката ще светне в лилаво, ще угасне, ще светне в зелено и на края в червено. Когато стане плътно чевено ъпдейта е приключил, изчакайте малко и извадете кабела.при
  • в случай че няма нужда от ъпдейт : лампичката ще светне в лилаво, след това в зелено и на края в червено – това означава, че устройството е с последния ъпдейт или по нов.

 

Предупреждение : Ако спрете конзолата или извадите флашката по време на ъпдейт на бутлоадера, Cobra ODE ще брикне и ще е нужна сложна манипулация за да се прави софтуера. При ъпдейтване на MCU Ъпдейта няма опасност при прекъсване.

Written by: gataka

3 Comments Added

Join Discussion
 1. ivo 14.02.2015 | Отговор

  Здравей,имам конзола с ODE3 хак и имам проблем

   • ivo 15.02.2015 | Отговор

    Проблема е че преди няколко дена взе да ми забива, сега вече дори не ми отваря cobra мениджъра , а отзад си светва в зелено както трябва .Тази сутрин след като го бях извадил цяла нощ от щепсела ми зареди cobra мениджъра , стартира си играта светна си в син цвят диода но пак заби преди да съм започнал да играя и пак спря да зарежда cobrata!Дали не мога аз да го оправя проблема от рековери режим и дали е изобщо софтуерен или е хардуерен

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com