След IllumiRoom идва RoomAlive – страхотна виртуална среда

IllumiRoom за първи път беше обявена преди почти 2 години, за съжаление добра идея, която никога не беше осъществена. В общи линии с помощта на Kinect сензор и проектор , системата включваше околната среда в част от играта,продължавайки образа от телевизора по стените, секциите, тавана и пода, играеща си със светлината и цветовете вкарваше играча в ново измерение на видео игрите.

RoomAlive е еволюирала версия на IllumiRoom, много по усъвършенствана и изисква не един, а няколко кинекта сензора и няколко проектора. За разлика от  IllumiRoom, RoomAlive не продължава образа от екрана по околната среда, а използва околната среда за екран. Изключително мощна, изчисляваща и използваща всеки елемент от околната среда – като мебели и хора,  изобразява средата и елементите на играта в самата стая, като играча може да взаимодейства с всички елементи.

Видео представящо RoomAlive :

За съжаление това е само прототип, направено е да покаже на какво е способна технологията. Навярно ще минат години на разработване, докато тази технология достигне стадий, удобен за масовия потребител.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com