Малко инфромация за спирането на PSN и Xbox Live на връх Коледа

За никой не остана тайnа, че на връх коледа и двата онлайн гиганти Xbox Live и PSN спряха едновременно да работят. Причината е хакерска атака, вината поема хакерска група с име Lizard Squad. Групата атакува сървърите на Sony на връх Коледа с DDoS атаки, затрупвайки ги с трафик, което затруднява работата им и доведе то тяхното изключване.

 

Спирането на онлайн сървърите на Xbox Live и PSN по вина на хакерската група се случва за 3-ти път тази година. Други компании пропищяли от хакерските набези са Riot Games, Blizzard и EA.

 

Официално, според самите хакери, тяхната цел е да накажат големите компании, причините са различни – заради лошото отношение към клиентите им, заради ниските нива на защита и бла, бла, бла. Не официално – всичко се прави за внимание, изглежда се опитват да съберът колкото се може повече от него и със сигурност им се получава. Фейсбук страницата и туитър акаунта им се пръска по шевовете от преглеждания и коментари. Туитър акаунта им изглежда е блокиран след атаката на връх коледа, но FaceBook акаунта, или поне един от няколкото е все още активен :

https://www.facebook.com/LizardSquadOnYaForehead

 

Каквато и да е причината , когото и да наказват, мискля, че всички ще се съгласят, на края страдат само потребителите.

 

Двама членове на групата дават интервю за BBC радио на 26-ти Декевмри, деня след голямата атака :

 

След това интервю изглежда самоличността на двамата хакери е разкрита, по непотвърдена инфромация, това са двама тинейджъри от Англия и Финландия. Случая с коледната атака вече се разследва от ФБР.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com