Звездната карта на Elite Dangerous е пресъздадена 1:1 с Млечния Път

Ето нещо интересно, което беше неизвестно за мен и си заслужава да се спомене.

 

Elite Dangerous е специална игра, 3-тото по ред продължение на класиката от 1984 година Elite и вероятно освен всичко друго носи носталгично настроени на старите геймъри. Играта представлява космически, търговски и боен симулатор, като излезе още миналата година Декември месец.

 

Специалното в нея, което изключително ме изненадва, е мащаба на звездната система, тя е пресъздадена 1:1 с нашата галактика Млечния Път. За изграждането и е ползван „умен“ софтуер с наименование  Forge, който използвайки данните събираните от, забележете, NASA и изобразява всичко познато до момента на звездната карта.

 

Вече сме свикнали и няма да ни изненада да видим пресъздадена някоя реална локация, град, дори в различни времеви период, но пресъздаването на цяла галактика, или поне в частта , която е позната на човечеството, е нещо ново.

 

Трейлър :

 

Играта е MMO и може да се играе само онлайн, iма само и единствено положителни оценки и ревюта по специализираните сайтове, и ако сте любители на жанра, Elite Dangerous е добро заглавие, на което да се обърне внимание. Има три  версии : за PS4, Xbox ONE и PC.

 

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. demon 07.06.2015 | Отговор

    Тази игра е пълен боклук. Дори не се доближава до космически симулатор. Не бих отделол и един байт на харда за нея. Не се залъгвайте играта не си струва и е срам за жанра космически симулатор. Колко ли са платили на гейм списанията да напишат добра статия с добра оценка …..

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com