Записване на Nintendo Wii игри на USB хард диск или флашка

За целта е нужна една единствена програма WBFS Manager . Програмата е лесна за изпозване с упростен интерфейс и извършва всички нужни функции автоматично.

Официален сайт :  wbfsmanager.codeplex.com

Линк за сваляне : wbfsmanager.codeplex.com/download

 

Преди всичко запазете всякаква важна информация на USB медията, ако имате такава, защото устройството ще бъде форматирано и всякаква информация на него – изгубена.

 

 • Инсталирайте и стартирайте програмата.
 • Ако ползвате флашката за първи път за Wii първо ще е нужно да я форматирате. В полето „Drive“  изберете буквата на устройството и натиснете „Format“, ако ви попита дал исте сигурни – потвърдете.
 • След като формата завърши изберете опцията Load.

 

wbfs1

 • В дясното поле изберете ISO файловете на игрите, които искате да качите на външния хард диск, с опцията Browse. В списъка може да добавите неограничен брой ISO файлове.

 

wbfs2

 

 • След, като сте добавили игрите в списъка натиснете, натиснете бутона Add to Drive. Ще започне копирането на играта/игрите. След като завърши игрите ще са видни в лявото поле на програмата под формата на списък. Ако в бъдеще искате да махнете някоя от игрите, изберете бутон „Delete“, в долния ляв ъгъл.

 

wbfs3

 

 • Затворете програмата.

 

При следващото включване на USB Харда или флашката към компютъра, Windows няма да може да я отваря и ще иска да я форматира. Отказвайте формата. Пуснете програмата и този път дайте само Load.

Written by: gataka

10 Comments Added

Join Discussion
 1. нани 28.12.2020 | Отговор

  Здравейте игрите са качени на флашка но когато играя дадена игра не се запаметява там докъдето си стигнал след като е изключен. Има ли начин да се запаметява?

 2. Може ли да обясните като за незапознати как да се използват USB Loader или Neogama на конзолата.

 3. Направих всичко описано по-горе, но има ли нещо специфично, когато се сложи USB-то в конзолата, защото при мен се открива играта.

  • gataka 23.10.2016 | Отговор

   При теб се открива играта или не се открива?
   Трябва да ползваш програма за пускане на игрите, като USB Loader или Neogama.

 4. Привет,има ли значение какъв ще е външния хард, защото бях чел че не всички марки стават.

 5. Ники 04.12.2015 | Отговор

  Здравейте. А за да може да се играят игрите от флашката, трябва ли да е „хакнато“ wii-то или описаната схема работи и при заводска игра?

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com