Даунгрейдване/дуалбут на PS Vita

Програмист с инициали Katsu е намерил начин да даунгрейдне фирмуера на PS Vita. За манипулацията е нужен хардуерен NAND флашер. С него се извлича фирмеура от завареното състояние на конзолата, например фирмуер 2.12,  запазва се на файл. Конзолата може да се ъпдейтне до последната възможна версия, за момента 3.01

 

Запазения нисък фирмуер 2.12 може да се зареди от мемори картата на PS Vita, без да влия е на текущия фирмуер в конзолата 3.01. Може да се нарече даунгрейд или дуалбут.

 

Само файла направен от конкретната конзола може да работи,файла на ендна конзола е несъвместим с друга конзола. Следователно без да сте направили предварителен бекъп на стария фирмуер няма как да се върнете пак на него. Зареждането на фирмуера от мемори карта е доста бавно, отнема около 10 минути.

 

Видео показващо дуалбута :

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com