Главозамайваща статистика за гейм индустрията и продажбите на PS4 и Xbox ONE

Гейминг индустрията се разраснала до такива размери, че няма да е изненада някой хубав слънчев ден да надмине филмовата такава. Попаднах на една статия от 13-ти януари, изготвена с данни от изследователската група SuperData, статистиката поместена в нея е размазваща.

 

Стигнах до нея търсейки информация за продажбите на Xbox ONE, които са поместени там, разбира се всичко е на базата, на проучвания от въпросната група. Ето няколко примера за грандиозните размери, които гейминг индустрията е придобила в последните години :

 

  • Световният пазар за видео игри в момента се оценява на 91 милиарда долара
  • конзолния дял на пазара за 2016 година е генерирал 26 милиарда долара
  • продажбата на дигитални игри е генерирала 7 милиарда долара приходи за 2016-та година
  • очакванията са през 2017-та година дигиталните игри да генерират повече приходи – до 7.8 милиарда долара
  • PlayStation 4 е продаден в 55 милиона бройки
  • Xbox ONE е продаден в 26 милиона бройки 

 

Microsoft пазят информацията за продажбите на Xbox ONE в тайна от 2014-та година, докато от своя страна Sony на драго сърце споделят тази за PS4 през няколко месеца. Последната официална статистика е от началото на година и до 4-ти Януари PS4 Беше продаден в 53 милиона бройки (повече тук). Днес за първи път може да сравним продажбите на двете конзоли и съотношението е 2 към едно.

Гейминг индустрията се променя и разраства постоянно, отварят се все повече студия, появяват се все повече хардуерни нововъведения, магазини и други. През 2017-та година ни предстоят огромни промени – излизането на Xbox Scorpio, Nintendo Switch и не на последно място развиването на виртуалния свят, който започна от скоро. Вероятно с годините горните числаще растат прогресивно.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Georgi 26.01.2017 | Отговор

    Xbox Scorpio е конзола без ексклузиви и сигурно пак няма да се продава добре, което я прави незначима.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com