Всяка PS4 игра ще поддържа remote play за PS Vita

Изглежда от Sony ще изискват всяка една игра за PS4 да поддържа remote play за PS Vita, изключение ще правят игрите изискващи специален хардуер, като камера. Remote play е опция, с която всяка една PS4 игра може да се играе и управлява на PS Vita.

 

Remote Play работи, като преработва 1080p резолюцията на 960×544 резолюция, като използва вградения в PS4 h.264 видео енкодер, за да компресира картината.  След това е изпратено по WiFi до PS Vita, която от своя страна декодира видеото и изпраща обратно команди за управлението на играта (ползвасе като джойстик) играта до PS4.

Така PS Vita може да се ползва по същия начин, както GamePade за Nintendo WII U.

 

Вероятно от Sony целят да промотират PS Vita и да повдигнат продажбите и.  До този момент конзолата не се справя много добре на пазара.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com