Новия модел PS4 с кодово име NEO, информация и спецификации

Нов PS4, това е темата, която завладя интернет пространството, или поне тази част, обвързана с игрите и новите технологии. До сега новия модел беше наричан от феновете и пресата PS4.5 и PS4K (повече тук), но се оказва че си има официално кодово име – а именно NEO. Информацията идва от сайта giantbomb.com, базираща се на няколко неназовани, но сигурни (според самия сайт) източници.

Новата конзола ще има ъпгрейдван процесор, видео и по производителна рам памет, ето легенда и сравнение между стария и новия модел :

стандартен PS4 NEO
CPU 8 Jaguar Cores at 1.6 GHz 8 Jaguar Cores at 2.1 GHz
GPU AMD GCN, 18 CUs at 800 MHz Improved AMD GCN, 36 CUs at 911 MHz
Memory 8 GB GDDR5, 176 GB/s 8 GB GDDR5, 218 GB/s

 

Не се споменава нищо за външния вид и хард диска, вероятно може да очакваме изненади.

В  общи линии двете конзоли ще има еднаква функционалност, ще ползват един и същи операционна система,PlayStation Store, приложения и игри. От Октомври месец, всеки един разработчик трябва да предвижда игрите си в два мода – базов мод – за стандартния модел, и NEO мод – за новия модел. Една игра, един диск, но с различна резолюция и фрам рейт, на различните конзоли.

NEO ще е способен на 2160p, но това няма да е задължително и ще се регламентира от избора на разработчика или от възможностите на енджина. За всички игри с по ниска резолюция, ще е възможен ъпскейл до 4K, ако се ползва на 4K телевизор. Освен споменатото, новия модел няма да има други разлики, каквито и да са преимущества или софтуер.

Източник и повече информация : giantbomb.com

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Петър 20.04.2016 | Отговор

    На мен лично не ми харесва тази маркетингова идея….iphone 5 иееее….ама може да си купите малко по добрия iphone 5s….iphone 6 иееее…ама можете да си купите малко по добрия 6s….ще се загуби идеята според мен….след време сигурно ще има 2-3 варианта на ps…и това ще накара много хора да прибегнат към alienware,steam и така нататък…всичко това е лично мое мнение и разочарование..

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com