Nasa, Sony VR, PS4 и една виртуална разходна на Марс

Вече сме 2016-та и времето до деня X, този ден в който Sony VR бъде пуснат официално за продажба, намалява с всеки изминат ден. Кога точно никой не знае, но едно е обещано – ще е тази година. Десетки големи студия подготвят своите продукти, обявени са зашеметяващи игри и контент, с който старта несъмнено ще е грандиозен. И на капак на всичко, понеже хайпа им се е видял слаб, от Nasa подготвят 3D виртуална разходна на Марс.

За идеята се чу още в началото на 2014-та, при обявяването на прототипа на VR устройството, но новината някак си избледня и беше забравена до днес.

Проекта е озаглавен The Mars 2030 Experience, ще бъде изграден на базата на Unreal Engine 4 и предхожда физическата програма на NASA, предвидена за 2030 година, имаща за цел реално кацане на Червената Планета. За виртуалната версия и нейните цели ще си сътрудничат NASA,  Fusion MediaMIT’s Space Systems Laboratory и екип от разработчици, съставен от бивши членове от студиото Irrational Games.

Самите разработчици обещават максимално реалистично усещане, ще имаме възможността да се запознаем с околната среда на планетата, да се разхождаме на нея и дори да караме „Mars Rover“.

The Mars 2030 Experience се очаква тази година и ще има версии за Oculus Rift, Google Cardboard, Samsung Gear VR, Sony PlayStation VR и HTC Vive

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com