LOW-FI – първата потвърдена VR игра за PlayStation 5

LOW-FI е първата потвърдена VR игра за PlayStation 5. Както създателите я определят, е духовен наследник на популярното заглавие за Oculus Rift (PC) Technolust. Ще ни пренесе в един cyberpunk свят, пропит от престъпления. Бивайки от страната на закона, ще имаме възможността, да градим своя история, избирайки, дали да сме принципни или да преминем от другата страна и да се корумпираме. Геймплеят обещава динамичност и екшън, като ще кръстосваме пъстрия град с шантави превозни средства, както по земята, така и по въздух. Официално трейлърче :

 

 

За проекта в момента тече kickstarter кампания  (повече тук).

За съжаление няма информация за самото устройство. Знаем, че PS4 VR ще е съвместимо с PS5. Но след серия слухове и дори няколко патента на Sony в тази насока, имаме сериозното съмнение, че се готви нов ъпдейтван хедсет.

И още нещо интересно – макар по време на The Future of Gaming да не беше казано нищо по въпроса, две игри будят съмнение – Astro’s Playroom и GhostWire: Tokyo. Първата си има предистория – Playroom е официалното и безплатно приложение, което има/имаше за цел, да ни съпроводи при тестването и изучаването на PSVR (PS4), а Astro е малкото роботче, което ни навигираше. Втората е GhostWire: Tokyo, чиито геймплей кадри биха били най-подходящи точно за VR.

Един нов ъпгрейдван хедсет е логичен подход с идването на новото поколение конзоли. Но само времето ще покаже.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : office@consoles.bg