Една похвална инициатива – Gameroom в град Средец за деца в неравностойно положение

Пиша тази информационна статия, с надеждата, че повече хора ще научат за въпросната инициатива. Преди два месеца с мен се свърза Марин Димов, директор на „Трансграничен културен център за деца в град Средец“. В общи линии младежкия дом е отделил време и средства за игрална зала, която е отворена за деца и юноши от 9 до 15 годишна възраст, като всичко е безплатно или достъпно за символична такса. За всяко хлапе, което посещава мероприятието редовно, месечната такса е 5 лева, а за деца в неравностойно положение от домове и центрове – абсолютно безплатно.

Gameroom разполага с 2 броя PS3 конзоли и един PS4. Няколко снимки от залата и редовните посетители :

 

 

Парите събрани от такси отиват единствено и само за нови игри. Може да се досетим, че с 5 лева на месец, събрани от 20 хлапета, едвам биха стигат за едно заглавие, камо ли да има разнообразие, а нов джойстик вероятно е мираж. Бях потърсен от Марин Димов с молба, ако имам възможност да предоставя плакат или какъвто и да е излишен принтиран материал, и забележете, да продам няколко игри на центъра. За съжаление принтирани материали нямам, но имах възможността, съвсем етествено, въпросните игри, заедно с още няколко,  да ги даря за калзата, за което получих един много готин сертификат. Може да ги видите на последната снимка.

Повече информация за центъра ще намерите на неговата facebook страница : www.facebook.com

Всеки, който би могъл да помогне с нещо може да се свърже посредством съобщение в фейсбук страницата, или  директора на телефон 0886 860384, Марин Димов. Всяка една ненужна игра или всеки един ненужен плакат би зарадвал някой малчуган.

Статията си е моя идея, не съм молен за това, но смятам, че идеята на gameroom е една похвална инициатива, нещо което за съжаление е рядкост в България и съм убеден, че трябва повече хора да разберат за нея.

ПП : Нещо, което разбрах, след написването на статията – центъра ще организира първия си турнир през Септември месец, като ще включва съревнование в две игри – Mortal Kombat XL и Fifa 16. Вероятно подробности ще бъдат обявени във споменатата фейсбук страница. До сега за Fifa 16 са се записали 24 хлапета, за mortal Kombat – 11. Такса няма да има, а наградния фонд ще бъде изцяло от дарения, като всеки, който може да спонсорира с нещо е добре дошъл.

Written by: gataka

3 Comments Added

Join Discussion
 1. Biskata 12.08.2016 | Отговор

  Хубаво ще е тази статия да стигне до някой от големите магазини за игри като PULSAR и OZONE и те да помогнат за хубавата инициатива

  • Marin 13.08.2016 | Отговор

   Pulsar отговориха на нашето писмо и също помогнаха да се развие тази добра инициатива с няколко игри и плакати.
   Надявам се, че всичко това, което правя с лични средства да допринесе за развитие на някаква геймърска култура в града.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : office@consoles.bg