Aniventure 2016 – снимки и впечатления от грандиозното гейминг събитие

Aniventure 2016 е едно от най-големите събития свързани с гейминга в България и аз имах голямото удоволствие да присъствам и дори да имам скромно участие в организирането му. Събитието не е свършило и ако има някой, който не е разбрал за него – то се провежда днес и утре – 3-ти и 4-ти Септември, в Интер Експо Център, София. Лудницата е пълна и аз останах много впечатлен от грандиозните му размери и хилядите готини хора, които присъстваха.

В общи линии има три основни сегмента, разделени в три огромни зали :

  • Cosplay
  • Гейминг
  • Щандове, лекции и работилници

 

Повече за всичко може да намерите на :

aniventure.net

фейсбук страница на aniventure

gplaytv.bg

фейсбук страница на GplayTV

 

Естествено, основната част, която ме вълнува, е тази с гейминга. Тя е поместена в зала 1 и е придобила невиждани, поне за мен, размери. Организирана е от моите приятели от GplayTV и ето една легенда, на всичко, което мжое да бъде намерено на място :

  • Сцена за основните турнири – CS Go и League of Legends
  • Щанда на пулсар с мини турнир на PES 2016 на PS4
  • Малка секция на Twitch приличаща на нет бар с 4 PS4 конзоли
  • Още една секция с 4 на брой PS4 конзоли и турнир на Mortal Kombat XL
  • сегмент с ретро конзоли – NES/SEGA/PSX и дори аркадни игри с ръчки
  • Free2Play зона с персонални компютри
  • отделна секция за турнир на StarCraft 2 и Hearthstone

 

Карта на разположението за всичко споменато :

14095962_565241036997991_7960048298298404303_n

Наградния фонд, включващ всички турнири, е на стойност почти 30 000 лева, мисля едно невиждано до сега постижение за България. Лудницата е пълна, всичко е много шумно, а посетители има доволно, по лесно е да се покаже, от колкото да се обясни :

 

 

Има три места, на които са поместени игрови конзоли, общо 11 на брой и тук мога да вметна моето скромно участие и всички конзоли са предоставени от мен и мойте колеги от клубовете Joystick и Spider, както и игрите Mortal Kombat XL и Fifa 16.

Инвестирахме доста време в ретро сегмента, където поиграхме Duck Hunt на 8-битово нинтендо и Crash Bandicoot 2 на PS1 :

 

 

Косплей сцената беше невероятна, твърде много участници, много костюми, за съжаление вероятно не направих достатъчно снимки от там :

 

 

Третата зала беше пълна с много щандове, безброй опции за сувенири- плакати, тениски, шапки, шорти, книги, списания, комикси, фигурки, ключодържатели и какво ли още не. Купихме си тениски и няколко плаката с мотиви от игри като Assassins Creed и Mortal Kombat :

 

 

Едно страхотно събитие, скука няма, има много неща на които да се обърне внимание, утре лудницата продължава от 10 часа и аз имам сериозното намерение отново да присъствам.

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com