За PS Plus, защо хората са недоволни от услугата и увеличението на цената

Преди няколко дни от Sony обявиха увеличение на PS Plus услугата. Това предизвика един негативен отзвук и ни подсети за месеците агония пълна с инди игри, някой от които с много съмнително качество. За щастие увеличението е запланувано само за Северна Америка и такова за Европа, поне за сега няма да има. Второто стана известно едва днес и може да се запитаме, дали не е резултат от негативния отзвук.

Услугата е широко критикувана от своите абонати, първо, за собственик на най-мощната игрова конзола, правена някога, където на едно място са събрани всички AAA заглавия, излизащи дори преди PC версиите, с рекламна кампания с мото „Може да прави само Всичко“ (It Only Does Everything), игра за мобилен телефон са поселеното нещо, което би го хайпнало. Тук може би някой ще каже, за толкова пари , толкова. Това може би е вярно, и ако разделим 100 лева на 12 месеца, се пада по малко повече от 8 лева на месец. За тази скромна такса получаваме няколко игри, достъп до оналйн сървърите, намаления в стора и клауд сторидж. Има случаи, в които ако закупите една едничка дигитална игра с намалението заради услугата, ще спестите повече от самата такса за услугата.

Тогава защо хората правят такъв голям проблем за няколкото игри, за които не се заплаща почти нищо? Защото има с како да го сравнят. Основната конкурентна услуга на Microsoft в последните месеци вдигна летвата прекалено високо. Всеки месец абонатите на тази въпросна услуга получават от 2 до 4 AAA заглавия, от които много ексклузиви и класики за Xbox 360, които са достъпни за Xbox ONE с помощта на функцията за обратна съвместимост. В общи линии, разликата така се набива на очи, че има много случаи на геймъри демонстративно минали от едната на другата платформа, само и единствено заради спомената разликата.

Може да се надяваме, че след увеличението на цената, макар само от другата страна на океана, повечето приходи ще бъдат инвестирани в по добри игри и нещата ще се доближат поне малко, до тези за Xbox Live.

Written by: gataka

2 коментара Added

Join Discussion
  1. Абе 4ката трябва да има обратна съвместимост,айде да се стегнат малко…

  2. profiP 04.09.2016 | Отговор

    Дам това е доста голям минус. Обратната съвместимост е нещо супер готино. През последните години от Сони се дънят не само по отношение на конзолата си, но и много други продукти са супер зле, да не говорим за смартфоните им, които са забили в омагьосън кръз, никакви съществени иновации, замазват очите на клиентите с дребни ГЛУПОСТИ….

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]