Xbox LIVE с безплатно ползване на повечето интернет приложения, без нуждата от gold membership

Вчера от Microsoft обявиха премахване на обвързаността на онлайн приложенията с Gold Membership, с други думи, не е нужно да се плаща за Xbox Live за да се ползват приложения , като Internet Explorer, YouTube, Netflix и други. Това е поредната страхотна новина и е тъжно че трябваше да минат толкова години, за да се направи.

 

Най-простото нещо, като отварянето на обикновена Web страница, като facebook или електронна поща, не беше допустимо без заплатена Xbox Lve такса. Другата по абсурдна ситуация беше с Netflix – това е платена услуга, заплаща се месечна такса и потрeбителя може да се наслаждава на огромен набор от филми, предавания и сериали. За собствениците на Xbox, било то 360 или ONE, за да се ползва вече платената услуга до сега беше нужно да се заплати и Xbox Live такса.  Тази, определена като мнозина, абсурдна  ситуация е коментирана многократно и негативния отзвук беше огромен.

 

Не много отдавна Sony и Amazon използваха негативното мнение от ситуациите в своите рекламни кампании : Лошия рейтинг на Xbox ONE и как другите компании му се присмиват

 

Ето недвусмисления рекламен лозунг на Sony, възползвайки се отлично от ситуацията :

 

ps4-dig-at-xbox-one

 

Рестрикцията ще отпадне с предстоящия дашборд ъпдейт през месец Юни, както за Xbox 360,  така и за Xbox ONE.

След излизането на ъпдейта, всеки с закупен вече Gold Membership, ще може да го прекрати и да получи възстановяване на част от заплатените средства. Искането трябва да стане не по късно до 31-ви Август.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]