Xbox 360 : Team Xecuter пуснаха RGH 2.0 и се готви CoolRunner V2 за Corona

Ето малко раздвижване на сцената. След толкова много седмици затишие, Team Xecuter най-после споделиха прогреса си с RGH2.0.
Това, което се знаеше до момента, е че се готви нов чип CoolRunner 2.0 и нарочно забавяха разпространенит на софтуера, до пускането и на чипа. Изглежда софтуера им е ликнат от  член на екипа и друг хакерски отбор се е опитал да си припише заслугите.

 

Новия RGH 2.0 работи със всеки един фат модел, с новите ъпдейти, дори и тези рециклирани конзоли с различен CB от стандартните :

 

  • Хака работи с всички CB-та (14717/14719 ъпдейт)
  • Хака работи с всички рециклирани модели с двойно разделен CB (4577, 5772, 6752)
  • Zephyr CB 4578, 4575, 4577
  • Falcon/Opus CB 5771, 5772, 5773
  • Jasper CB 6750, 6752, 6753
  • Trinity (Slim) CB 9188, 9230

 

Ето директен цитат от Team Xecuter :

 

Техническа информация :

В бутващата верига на Slim конзолите втория бутлодер (CB) е разделен на две части. Първата просто започва криптиране и зарежда втората част,  която от своя страна прави проверка на предпазителите (fuses) и всички други неща, които стария единичен CB правеше. С гличването на първата част (CBA) поемаме контрол над системата преди проверката на предпазителите да се появи и можем да ги пачне (предпазителите). Бутващата верига за Slim винаги е следвала този ред и някой хакерски групи са се опитвали да преработят SLIM CBA на фат конзоли, като използват CB на дебелите конзоли (RGH1) като CBB. Гличването по този начин може да стане, само ако подредбата е направена, както трябва. Но всъщност има дебели конзоли, които вече работят с разделена на две CB бутваща верига – почти всички които са били рециклирани (поправяни от Майкрософт)  (CB 5772, 6752, 4577).

 

Това, което направихме е едновременно да намерим тайминг за рециклираните конзоли, да извадим CPU ключа, да разкодираме бутващата верига и да конвертираме това да работи на всички дебели конзоли. Това означава, че при фат конзолите можем да гличнем преди проверката на предпазителите и се получава неблокираем хак, точно както при Trinit.

 

– край на цитата

 

Team Xecuter са започнали и подготовката за CoolRunner V2 чипаето, ето какви ще са функциите му :

 

  • Съпорт за Corona версиите
  • Много по добър тайминг за RGH1 и RGH2
  • Един чип за всички верси
  • Интеграция на Demon дуал нанд чипа

 

Също така в момента, английските дилъри на coolrunner са истеглили старите чипове от продажба. Най вероятно причината за изтеглянето е скорошната поява на V2.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.