Xbox 360 : Corona 4 GB – напълно хакната

От няколко дни има free60 работещ на 4GB Corona. Вече конзолата е напълно хакваема с всички функции, които RGH хака предлага.

 

Главната пречка до сега да се хакне 4GB-товите модели на ревизия Coorna беше вътрешната памет. Операционната система се намира в същия чип, който се ползва за вътрешна памет на конзолата, с общ размер 4GB. В предишните ревизии винаги са били два чипа. За четенето и записването в този чип беше нужен нов програматор/флашер.

Появи се доста хитър и достъпен метод – използва се обикновен SD кард ридър, който се запоява по схема към дънната платка на конзолата и поставен в компютъра разпознава вътрешната памет като SD карта.
За момента няма готови устройства, ето един модифициран кард ридър, пригоден за целта :

Изпробвах днес метода, скоростта на четене с кард ридър е изключително бърза, в пъти по бърза от старите устройства, работещи със старите конзоли. Пълното изчитане на 4GB-та памет е около 5 минути, изчитането на 16 MB (това е размера на операционната система) за броени секунди. След гличването конзолата се държи подобаващо – времето за бутване е от 5 секунди до максимум минута.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.