Ъпдейт за PS4 версия 4.0 – нови опции, подреждане на игри и други

От вчера е в обръщение очаквания нов ъпдейт за PlayStation 4 -версия 4.0. Това вероятно е ъпдейта, който идва с най-големи и значими промени в интерфейса и също ъпдейта съпровождащ очаквания Ноември месец PS4 pro.

 

Ето основно най-важното :

 

Quick Menu и нов начин за управление на музика

Ново меню – една идея, която отдавна трябваше да бъде изпълнена, натискането на PS бутона отваря мини меню с опции за бърз достъп, като основния екран от играта остава, макар и по малък. В тези под менюта, вероятно най-значимото такова, което в миналото липсваше под всякаква форма (по време на игра) е опцията „Music“, лесно и бързо от там могат да се управляват песните от Spotify – избор, подреждане, смяна. В допълнение всяка игра си има профил с избрани песни, с подходяща тематика по време на конретния геймплей :

 

28384890644_33830ed153_o

29005991283_ca1857a107_o

 

Share Menu

Подобно на Quick Menu, но се отваря с натискането на Share бутона. Доста добро нововъведение, включващо много повече опции от старото меню и много по удобно и практично, най-малкото играта остава видна :

 

28387418663_db76969c7f_o

 

Папки и организиране на библиотека

Алелуя, най-сетне метод за организиране и персонализиране на игрите и приложенията в основното меню, както и отделни категории на закупен контент и инсталиран контент. До сега тука ред нямаше , всичко се сортираше в една библиотека, независимо дали е инсталирано или не, и също независимо в кой акаунт е. Нямаше опции за избор какво да се показва в основното меню, конзолата просто показваше последно стартираните игри или програми. Вероятно най-желаната промяна в интерфейса, от както конзолата съществува :

 

28387419673_57fa0fd769_o

 

Data Transfer от един на друг PS4

Една опция, предвидена за тези, които скоро или в бъдеще , ще ъпгрейднат. Позволява прехвърлянето на игри, информация за потребителя, както и сейвове, от една конзола на друга посредством домашна лан мрежа. Изключително удобно, ако имате голяма библиотека дигитални игри. Ще спести часове или дори в някой случай дни, в теглене.

 

Промени при трофеите

Няколко дребни промени, като най-значимата е опция за показване на въпросното офлайн, в случай че конзолата не може да се свърже с интернет.

 

Потребителски профили

Нов интефейс, нови опции – като избор на бекграунд в секцията, лесно сравняване на трофеите от профила с профил на друг играч.

 

28972098726_4d54db89bd_o

 

What’s New

Секцията получава промени по интерфейса. По големи икони, опции като коментари и споделяне.

 

29003983834_2a259867fc_o

 

Промените отнасящи се към PlayStation 4 Pro

 • 1080p стримване с Remote Play на PC/Mac и съвместими Xperia устройства
 • 1080p със Share Play
 • 1080p 30/60fps предаване а живо в YouTube
 • 1080p 30fps предаване на живо в Twitch

 

High Dynamic Range (HDR)

Ъпдейта доставя опцията за всички PS4 модели, стари, нови от 2013-та до ден днешен и разбира се за бъдещите PS4 Slim и PS4 Pro. Всички модели ще могат да се възползват от HDR технологията.

 

В общи линии ъпдейта променя доста неща, вероятно някой по незначителни са останали не споменати. За мене най-важните от споменатите са – опция за папки, опция за слушане и управление на музика по време на игра и HDR съвместимост.

 

Written by: gataka

4 коментара Added

Join Discussion
 1. Правилно ли съм разбрал? моята по стара конзолка като модел с този ъпдейт не отстъпва на останалите модели

 2. Petar 15.09.2016 | Отговор

  HDR съвместимост ???? =2500 лв отгоре за Tv.

  • gataka 28.10.2017 | Отговор

   Свържете конзолата с интернет и всичко е автоматично.

Leave Your Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]