Слухове за нова SEGA конзола

Sega в последно време е скрита от голямата сцена, бранда съществува , но нищо голямо или значимо не се е появило от години. Най-големия франчайз, който Sega притежават – Sonic, претърпя огромен провал с последната серия игри Sonic Boom за Wii U и 3Ds, като всички сборни копия не надхвърлят половин милион продажби, за всички игри и за всички платформи, взети заедно.

Някогашния конзолен гигант, като че ли тъне в забрава и сякаш е останал само спомен за славното минало, когато Sega беше нарицателно за домашна конзола.

Въпреки всичко Sega все още е мултимилионна компания и изглежда има какво да каже. Появи се доста интересна информация, от самия изпълнителен директор и президент на SEGA – Hajime Satomi, взета от скорошно интервю за Японското списание „Famitsu“ (интервюто е преведено от www.siliconera.com).

В него Satomi признава, че Sega е загубила част от доверието на феновете и бранда не създава достатъчно качествен продукт. Но това се очаква да се промени (според неговите думи) и Sega се готви да спечели отново доверието на феновете с нещо ново. Цитат :

[su_quote cite=“Hajime Satomi“]Тъй като ние сериозно обмисляме качеството, ние не можем да обещаем за време, но ние вярваме, че ще обявим нещо за игровите конзоли на Tokyo Game Show

Sega през 90-те беше позната най-вече с бранда си, но след това ние загубихме доверието и останахме единствено с репутация. Заради тази причина, ние бихме искали да върнем доверието на потребителите и да станем „бранд“ отново.[/su_quote]

Без да е упоменато точно какво ще бъде (евентуално) показано или обявено, няма да е трудно да направим предположение, че Sega се готви да обяви нова конзола. Такъв ход се очаква отдавна, компанията е може би единствената такава, която има ресурсите, опита и аудиторията, с които да се бори срещу желязната конкуренция от трите компании, завладели бранша.

Tokyo Game Show 2015 ще се проведе от 17-ти до 20-ти Септември.

Written by: gataka

3 коментара Added

Join Discussion
 1. Minosa 07.07.2015 | Отговор

  Според мен ще е хубаво да разнообразим с нов вид конзола благодаря за инфото

 2. Spewn! 07.07.2015 | Отговор

  Още един конкурент на пазара за конзоли ще е единствено в плюс за феновете. Да видим какво са приготвили. Иначе не съм съгласен, че пазара е завладян от три компании. По-скоро една го владее, а другите две се опитват да я настигнат, но разликата за момента е съкрушителна м/у първия и втория.

 3. Румен 11.07.2015 | Отговор

  Ами ако е вярно ще е супер..отдавна има фалшиви слухове за Dreamcast 2, този изглежда по-истински 🙂
  аз още си пазя в шкафа една Dreamcast конзола и едно кашонче с дискове 🙂

Leave Your Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]