RGH : Извличането на NAND dump и CPU ключ с програма Simple 360 NAND Flasher

Изтеглете файла : Simple360NANDFlasher_v1.4.xex и сложете default.xex файла на празна флашка (без да има други файлове на нея).

Сложете флашката в конзолата и стартирайте файла през файловия мениджър на Xex Menu или Freestyle 3/FSD

[su_spoiler title=“Забележка : Ако не знаете как да стартирайте файла, натиснете този бутон за по подробно ръководство“]

Подготвен диск с Xex Menu :  записване Xex Menu на диск

 

 • Сложете флашката в конзолата.
 • Сложете диска с XEX Menu в конзолата и го стартирайте , като нормална игра. Ще ви попита за профил, ако нямате създаден дайте B.
 • Натиснете RB един път за да се прехвърлите на файловия мениджър, тук натиснете бутон X и изберете USB (за да влзете във външното устройство). От лявото меню селектирайте и заредете файла Simple360NANDFlasher_v1.3b.xex с бутон A.

 

s360nf1

[/su_spoiler]

 

Ще се стартира програмата Simple 360 NAND Flasher. Ако дашборда го позволява (не е прекалено стар) програмата автоматично ще изпише CPU ключа на екрана и ще го запази в текстов ю файл на флашката. Ако ключа не бъде изписан, дашборда ви е по стар от необходимото и ще трябва да използвате стария метод за вадене на ключа през Xell.

s360nf2

За да извадите съдържанието от флаша натиснете бутон X. Ако конзолата ви има вътрешна памет, не е нужно да правите пълен дъмп, изберете по малкия вариант. Програмата ще започне да дъмпва съдържанието в .bin файл на флашката. Изчакайте няколко секуди докато завърши. Натиснете който и да е бутон за да излезете от програмата.

s360nf3

Сложете флашката обратно на персоналния компютър и на нея трябва да намерите двата новосъздадени файла : cpukey.txt и flashdmp.bin

s360nf4

Written by: gataka

7 коментара Added

Join Discussion
 1. YOzo 07.04.2013 | Отговор

  Със тази програма мога ли да си искарам NAND dump
  и cpu key без използването на флашер и без да имам инсталиран чип !! смисал могали да си искарам NAND dump & CPU key без да има RGH а???

  • gataka 07.04.2013 | Отговор

   Е не, ако нямаш RGH хак няма как да пуснеш програмата.

 2. YOzo 08.04.2013 | Отговор

  Ясно мерси за отг!!!
  Междо другото много ми харесва работати със този блог, ако човек иска да се информира за случващото този е един най-бързите и ефикасните !!!

 3. Sp0k3r7 18.03.2014 | Отговор

  Ако имам инсталиран само чипа (RGH 2) в конзолата (без никакви други софтуерни или хардуерни намеси) ще мога ли да извлека NAND dump и CPU ключа? 🙂

  • gataka 18.03.2014 | Отговор

   Не, няма как да стане. Трябва да пачнеш NAND-а на конзолата първо, което може да стане с NAND програматор.

Leave Your Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]