PSN долу заради хакерски атаки и заплаха за бомбен атентат на един от президентите на SOE

Изглежда PSN е бил офлайн през уикенда, поне за повечето потребители. Днес вице мениджъра на социалната медия на Sony обяви официално, че сървърите са били долу заради хаерски атаки :

[su_quote cite=“Sid Shuman“]Както всички големи мрежи по целия свят, така и PlayStation Network и Sony Entertainment Network бяха  повлияни от опит мрежата ни да бъде залята с висок изкуствен трафик.

Въпреки, че този опит възпря достъпа Ви до нашата мрежа и ползването на нашите услуги. никаква персонална информация не е била достъпна.

Ние ще продължим да работим по оправянето на този проблем и се надяваме , че нашите услуги ще бъдат достъпни колкото се може по скоро.

Ние съжеляваме, за всякакви неудобства, които това може да е причинило.[/su_quote]

Хакерската група наречена Lizard Squad  обявиха официално хакерските атаки срещу Sony в Туитър :

oJcVxzG

Освен сървърите на Sony, хакерската група е атакувала и сървърите на Blizzard, LOL и други,

Късно снощи се появи „официално“ видео изявление от хакерската група :

Видеото е публикувано снощи и е много възможно да бъде свалено от YouTube. Хакерите твърдят, че са извършили атаката, за да накажат Sony заради лошата им защита и лошото съхранени на лични данни на клиентите им.

Най-притеснителното идва отново с коментар в Туитър, когато хакерите директно заплашват президента на „Sony Online Entertainment“ John Smedley с бомбен атентат докато пътува със самолет. Споменатия John Smedley действително се е готвил да пътува със самолет и от Sony сами са обявили, че самолета му е забавен, за проверка от ФБР и се извършва разследване.

Screen_Shot_2014-08-24_at_2.50.17_PM.0.0_cinema_960.0

За щастие на потребителите, PSN вече е онлайн.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Болни мозъци! Да ги бомбардират там и това е. Само чистка ще оправи тази нетолерантна сган.

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]