PlayStation 4 най-после се продава в Китай

За незапознатите Китай на практика пропусна развитието на цели две поколения игрови конзоли – PS2/Xbox и PS3/Xbox 360. В странат действаше специална забрана/бан за игровите конзоли цели 13 години. Забраната падна преди малко повече от година и навлизането на новото поколение конзоли беше въпрос на време. Microsoft този път изпревари Sony и Xbox ONE се продава от няколко месеца в Китай.

 

От днес (или вчера, не съм сигурен, заради часовата разлика) Sony официално продават PlayStation 4 и PlayStation Vita, игри и аксесоари свързани с конзолите в Китай.

 

Снимки от официалното откриване :

 

Разбира се, продажбата на игри не е абсолютно свободна. Всичко подлежи на цензора,като правителството ще контролира контента в игрите, което включва изрязването или променянето на история, сцени, персонажи, които вредят или по някакъв начин не се вписват в културните ценности на Китай. Също така, поне по предварителна информация, Китай ще има собствени сървъри, които ще делят играчите от останалите региони.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Spewn1 21.03.2015 | Отговор

    Вероятно няма да играят Батъфийлд и експанжъна Чайна Райзинг. Иначе Сони дръпнаха още няколко милиона продадени бройки.

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]