Представям ви OUYE, или светъл пример, как в Китай авторските права не струват и цент. Концепцията не е нова – конзола с операционна система Андроид , обикновено на доста приемлива цена, с блутут контролер. Примамливото в случая е дизайна, който много напомня на нещо до болка познато :

 

 

Дизайна на PS4 конзола и ако това не е достатъчно, джойстика е с дизайн на този на Xbox ONE. Параметрите на конзолата също изглеждат доста примамливи – 8 ядрен процесор, 64 битово видео PowerVR G6230, 2GB DDr, 16 GB вградена памет, USB 3.0, WiFI, андройд 4.4, HDMI изход и тази супер андройд машина тежи не повече от 500 грама.

Идеята за конзолата се появи в китайски сайт за каруфъндинг : z.jd.com Създателите й имат за цел да съберат 100 000 Китайски юана, което се равнява на приблизително 14 100 евро, за да започнат производство. А цената … устройството струва колкото един контролер за PS4 – всеки дарил 62 евро (439 Китайски юана) ще получи с безплатна доставка една бройка, а всеки дарил 80 евро (569 Китайски юана) ще получи устройството с два контролера.

До момента дарения няма и основата на проекта изглежда повече като измама (най-вече заради нереално ниската си цена), от колкото като реален такъв, но най-малкото самата идея за подобна машинка си струваше да бъде описана.

 

Written by: gataka

2 коментара Added

Join Discussion
  1. Spewn! 19.08.2015 | Отговор

    Ако има гаранция в страната, в която живея не бих се отказал да го купя. Едно такова устройство улеснява живота многократно. Най-малкото заради факта, че може да бъде вързан към компютър и да си гледате каквито искате формати, а игрите и двата контролера са доста добре звучащо нещо.
    Ако се промени дизайна, вероятно ще има повече ентусиасти да инвестират.

  2. Xakepa 19.08.2015 | Отговор

    Дайте инфо от къде може да се купи 🙂

Leave Your Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]