От утре стартира PS4 ъпдейт версия 3.50 с remote play за PC

Утре PS4 получава следващия си ъпдейт, версия 3.50. До момента споменатата версия беше в бета тест и достъпна за част от избрана публика. Ъпдейта идва с дългоочакваната функция remote play за Windows и Mac. Пълен списък на промените и нововъведенията :

 

Нови социални функции :

Appear Offline- ясно само по себе си, крие истинския статус на даден потребител и показва, че не е онлайн
Friend Online Notification – уведомява, кога даден приятел се е завърнал онлайн.
User Scheduled Event – планиране на гейм сесия, когато момента настъпи, всички поканени ще бъдат включени в общо парти. и играта ще може да започне моментално.
Play Together – тази опция показва какво играе даден приятел, и позволява лесно и бързо всеки да се включи в същата игра

 

25571429304_73ff2f6294_z

 

Remote Play (PC/Mac)

Вероятно най-очакваното нововъведение, това е причината ъпдейта да е толкова специален. Remote Play вече може да се използва и на персонален компютър, даваща възможност за отдалечено ползване на конзолата от PC с Windows или MAC. Нещо което Xbox ONE отдавна притежава, но на PS4 до сега липсваше.

Може да се ползва само и единствено с оригинален PS4 контролер и нужното приложение може да се изтегли от тук.

 

Съвместими операционни системи :

 • Windows 8.1
 • Windows 10
 • OS X 10.10
 • OS X 10.11

 

Резолюцията може да бъде избирана между 360p, 540p (по подразбиране) и 720p, а кадрите в секунди между 30fps (по подразбиране) и 60 fps.

 

 

Written by: gataka

6 коментара Added

Join Discussion
 1. olqmin 07.04.2016 | Отговор

  Снощи го разцъках. Доста прилично се представяше. Дори успях през hotspot-а на телефона да се свържа. Събужда конзолата и започваш да цъкаш. Мисля си, че ако цъкаш отдалечено от един и същи ISP (примерно мегалан) не би трябвало да има кой знае какви ядове. Не съм го пробвал все още, иначе е Pending

 2. Някой би ли обяснил на непросветените като мен какво точно означава това? Играта си върви на конзолата, но я играеш на компютъра, т.е. може по този начин да се играят и най-новите игри дори на по-слаб компютър и то от разстояние. Това ли е идеята? Че нещо не схващам какъв е смисъла иначе…

 3. olqmin 08.04.2016 | Отговор

  Стриймва се геймплея от конзолата на компютъра, като самата конзола се използва за изчислителната мощ

 4. За какво ще ми е да играя на компютъра вместо на телевизора? Няма ли как да се ползва от друго IP сиреч, когато не съм си вкъщи, а на работа примерно?

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]