Nintendo NX е възможно да е по мощна от PS4 и Xbox ONE

NX е следващата конзола на Nintendo, която, според слуховете, се очаква още следващата година, а причината все още да не знаем нищо за нея, са опасенията на Nintendo за кражба на идеята. А за каква точно идея и нова концепция става дума, ще е загадка до момента на обявяване на конзолата.

The Wall Street Journal публикува днес малко любопитна информация. Според източници на изданието, доста разработчици вече са получили софтуерните пакети, нужни за разработване и портване на игри. Другa, непотвърденa информация, е че устройството ще е в две части – едната част ще е самата конзола, а втората – портативно устройство, което ще може да се ползва с конзолата или отделно.

И най-важното – новото устройство ще използва водещ хардуер и чипове, от което, логично, може да очакваме NX не само да се конкурира с PS4 и Xbox ONE, но дори да е по мощен. От излизането на двете споменати конзоли изминаха 2 години, време за което високите технологии са се променили достатъчно, за да може гигант като Nintendo да се възползва от по добри, по мощни и дори по евтини компоненти.

источник : www.wsj.com

повече за Nintendo NX : тук

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Spewn! 17.10.2015 | Отговор

    Конкуренцията винаги е в полза на нас, потребителите. Да видим с какво ще ни изненадат създателите на игралната конзола.

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]