30 години Naughty Dog

Без съмнение Naughty Dog е едно от най-познатите и популярни лица на конзолната индустрия. Ексклузивните и игри се играят от десетилетия и радват не е едно поколение. Компанията е създала едни от най-големите ексклузиви за PlayStation, като поредицата Crash Bandicoot, Jack and Daxter, Uncharted и безспорния хит от миналата година The Last Of US.

Компанита навършва 30 години и за кръглия си юбилей създателите и подготвят изложение с безплатен вход, наречено ”A Tribute to Naughty Dog: 30th Anniversary”, на Български : Почит към Naughty Dog : 30-та годишнина. Изложението ще се проведе от 27-ми Септември до 12-ти Октомври в Алабама, Южна Калифорния, САЩ.

Официално промо видео, за 30-тата годишнина на компанията :

 

Малко факти за Naughty Dog : Компанията е основана от  Andy Gavin и Jason Rubin, първоначално се е казвала „Jam Software“ и е преименувана на Naughty Dog през 1989 година. Първите игри на компанията не се радват на успех. 4-тата игра на компанията, и първата игра след смяната на името, „Keef the Thief “ е толкова ужасна, че списанието  „Dragon“ оценява играта с „X“, за сравнение всички други игри са еа оценявани от 1 до 5. Истинския старт започва през 1996 година с играта Crash Bandicoot, ексклузив за PlayStation. Играта за отрицателно време се превръща в една о най-играните игри за PS и печели много награди и единствено и само високо позитивни ревюта. През 2001 година компанията е закупена от Sony Computer Entertainment Worldwide Studios и е дъщерна компания до ден днешен.

История на логото на компанията (източник : logos.wikia.com) :

Jam Software 1986–1989

JAM_Software

Naughty Dog Software 1989–1994

448799

Naughty Dog 1994–1996

250px-Naughty_Dog_1994

1996–present

350px-Naughty_Dog.svg

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. vilislav 13.09.2014 | Отговор

    да първата ми игра беше jack 3 на ps2.За разлика от insomniac games,Naughty dog правят само ексклузивни игри

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]